Društvo

BAR: Kuhinjskim nožem ranio oca

0901bar
B
aranin Aleksandar Marinković (24) uhapšen je zbog sumnje da je u noći između srijede i četvrtka, oko 2.30 sati, u porodičnoj kući u barskom naselju Bjeliši, kuhinjskim nožem teško ranio oca Nikodina Marinkovića (51). Mladiću se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju.

BAR: Kuhinjskim nožem ranio oca
Portal AnalitikaIzvor

Stariji Marinković je u teškom stanju i ljekari barske bolnice se bore za njegov život. Sin ga je nožem ubo u grudi oštetivši mu plućnu maramicu što je uzrokovalo unutrašnje krvarenje.

Portal Analitika saznaje od izvora iz policije, da su osumnjičeni i njegova majka inspektorima prvo ispričali kako se Nikodin Marinković sam povrijedio i da su ga tako ranjenog zatekli u sobi. Međutim, kada je Aleksandar Marinković uhapšen priznao je da je on ranio oca, a njegova majka je kazala da je lagala da bi zaštitila sina jer ih je, kako njene riječi prenosi naš izvor, on maltertirao.

Sin i majka su rekli da je Nikodin Marinković došao kući u alkoholisanom stanju i počeo da se svađa sa njima. Aleksandar Marinković, kako je izjavio, što je potvrdila i njegova majka, u jednom trenutku više nije mogao da podnese maltretiranje, otišao je u kuhinju, zgrabio nož i zario ga ocu u grudi.

Uprava policije je saopštila da se Marinkoviću na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju i da je on predat tužilaštvu.

„Sumnja se da je A. M. počinio krivično djelo na način što je u porodičnoj kući u naselju Bjeliši, nakon verbalne prepirke, kuhinjskim nožem nanio ubodnu ranu N. M. u predjelu desnog djela grudnog koša“, piše u saopštenju.

Izvor Portala Analitika kazao je da je utvrđeno da je Nikodin Marinković bio u alkoholisanom stanju.

Foto: wikimapia.org

Portal Analitika