Društvo

Veljović na saslušanju zbog sastanka na Zlatici

9veljovicveselinok
V
rhovno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom skupa u kampu na Zlatici, koji je organizovao Veselin Veljović, nekadašnji direktor Uprave policije. Tužilaštvo će, u okviru prikupljanja informacija o predmetnom događaju, uzeti izjavu od Veljovića, piše Dan.

Veljović na saslušanju zbog sastanka na Zlatici
Portal AnalitikaIzvor

Osim bivšeg direktora Uprave policije, izjave će dati svi akteri pomenutog skupa, a u tužilaštvu očekuju da će do kraja mjeseca završiti sve planirane aktivnosti.

„Pošto nam je nalaz Unutrašnje kontrole predat pred kraj prošle godine, planirano je da izjave od aktera skupa na Zlatici budu uzete do kraja mjeseca. Predmet je formiran, a svi učesnici tog skupa daće izjave u svojstvu građana, a pa će nadležni tužilac, kada se sve to obavi, donijeti odluku ima li elemenata za pokretanje krivičnog postupka. Tokom sprovođenja predmetnih radnji biće utvrđeno da li je bilo zloupotreba vezano za lokalne izbore u Mojkovcu“, potvrđeno je u tužilaštvu.

Prema saznanjima Dana nije isključeno da će tužilaštvo zatražiti izjavu od Raška Konjevića, ministra unutrašnjih poslova, i Slavka Stojanovića, direktora Uprave policije.

„MUP nam je predao nalaz Unutrašnje kontrole na ocjenu da li ima elemenata da se protiv pojedinih lica pokrene krivični postupak, ali nam u tom pravcu ništa nije sugerisano. U početnoj fazi biće uzete izjave od svih aktera skupa, a nije isključeno da će biti zatražene izjave od Konjevića i Stojanovića“, kažu u tužilaštvu.

Unutrašnja kontrola je tokom provjera vezanih za dešavanja na skupu u kampu na Zlatici utvrdila da su sastanku koji je organizovao Veselin Veljović prisustvovala 42 pripadnika Uprave policije, dva službenika MUP-a i službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Izvor: Dan,CdM

Portal Analitika