Društvo

Humanost za Novu godinu i Božić

9human
B
ožićni i novogodišnji praznici vrijeme su darivanja, a početkom ove godine na najljepši mogući način to su osjetila djeca iz Bara koja su smještena u Domu u Bijeloj.

Humanost za Novu godinu i Božić
Portal AnalitikaIzvor

U pratnji vaspitača Dragana Samardžića, djeca iz Bijele su za Novu godinu došla u svoj grad na poziv barskog privrednika i humaniste Radomira Novakovića Cakana. Prvo ih je počastio ručkom, slatkišima, obilazio s njima grad, a onda priredio nesvakidašnje iznenađenje. Cakan ih je uveo u svoju prodavnicu “Cakan sport” i rekao da, umjesto paketića, svako za sebe izabere po jaknu, trenerke i patike, nebitno koliko koštaju. Šok i suze bili su dovoljni odgovor na činjenicu da su ta djeca po prvi put mogla da biraju ono što su samo u izlozima vidjeli.

9DSCI6067
A za pravoslavni Božić ruske kompanije „Illusion“ i „Vladka“ sa sjedištem u Baru i Sutomoru podijelile su 200 poklon paketića djeci iz doma „Mladost“ u Bijeloj i mališanima iz ugroženijih barskih porodica. Za djecu iz Bijele i vaspitače, kompanije su upriličile svečanu večeru u sutomorskom hotelu „Sveti Nikola“, uz prigodan program.

Portal Analitika