Finansije

Telegraf: Crna Gora među 20 najboljih destinacija za nekretnine

crnagora0801
B
ritanski dnevni list Telegraf (The Telegraph) u svom onlajn izdanju uvrstio je Crnu Goru u 20 svjestskih destinacija koje su najbolje kada je u pitanju investiranje u nekretnine.

Telegraf: Crna Gora među 20 najboljih destinacija za nekretnine
Portal AnalitikaIzvor

U tekstu pod naslovom “Najboljih 20 mjesta na svijetu za ulaganje u nekretnine” novinar Telgrafa Maks Dejvidson (Max Davidson) upozorava da ulaganje gotovine u prekomorske nekretnine uvijek dolazi sa rizikiom.

Kao pozitivne strane za eventulane investiticije u našu zmelju, navodi da Crna Gora ima veću stopu rasta kada je u pitanju broj turista nego bilo koja država na svijetu i mnogo povljine cijene nekretnine nego susjedne Italija i Hrvatska.

- Očekuje sa da će broj turista u Crnoj Gori rasti brže nego u bilo kojoj državi na svijetu, pokazuju podaci svjetskog Savjeta za putovanja i turizam. Takođe se očekuje da će cijene nekretnina porasti za deset odsto u 2014. godini, ali dobra stvar kod crnogorskog tržišta nekretnina je da će cijene biti povoljnije nego u susjednim Hrvatskoj i Italiji – navodi se u članku koji je objavio britanski Telegraf.

U tekstu se takođe navodi da milione Britanaca privalči san da kupe imanje u sunčanim predjelima gdje će provoditi praznike i to imanje eventulano kasnije pretvoriti u izvor prihoda.

Dejvidson ističe da postoji veliki broj destinacija gdje investiranje sada izgleda veoma atraktivnije nego prije godinu dana.

Pored Crne Gore na listi 20 najpovoljnijih destinacija za investiranje našle su se između ostalog, i Barselona, Francuska rivijera, Karibi, Toskana u Italiji, Panama

 

foto: The Telegraph

 

Link za originalnu vijest:

http://www.telegraph.co.uk/property/investmentinproperty/10542844/Worlds-20-best-places-to-invest-in-property.html?frame=2777628

Portal Analitika