Društvo

Međunarodna federacija novinara: Sa riječi pređite na djela

0701ifj
M
eđunarodna i Evropska federacija novinara (IFJ i EFJ) uputili su pisma predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću, države Filipu Vujanoviću i Skupštine Ranku Krivokapiću, u kojem su iskazali duboku zabrinutost zbog posljednjeg bombaškog napada na redakciju "Vijesti" i prebijanja novinarke "Dana" Lidije Nikčević.

Međunarodna federacija novinara: Sa riječi pređite na djela
Portal AnalitikaIzvor


Iz Sindikata medija je saopšteno da su predstavnici IFJ i EFJ pisma Đukanoviću, Vujanoviću i Krivokapiću uputili nakon obavještenja koja su dobile od Sindikata medija o sve učestalijim napadima na novinare u Crnoj Gori.



Pisma su, kako je saopšteno, potpisali predsjednik IFJ Džim Boumelha i predsjednik EFJ Mogens Blicher-Bjerregård.



„Oni su, između ostalog, pozdravili osude napada, ali od sva tri predsjednika su zahtjevali da sa riječi pređu na djela. Podsjetili su i na sve prethodne nerješene slučajeve napada. Sindikat medija je aplicirao za članstvo u IFJ kako bi smo na što bolji način zastupali svoje članstvo, i ovo je prvi put nakon sedam i po godina da se ta organizacija osvrće na dešavanja u medijskoj zajednici Crne Gore“, navode iz Sindikata medija.



Inače, IFJ i EFJ, sa sjedištem u Briselu, su najrenomiranije organizacije koje se bave zaštitom prava medijskih radnika, a IFJ predstavlja više od 600.000 novinara i medijskih radnika u 134 zemlje.

 

tekst: rtcg.me, foto: media.ba

 

Portal Analitika