Društvo

ĐUKANOVIĆ: Pronađimo formulu zajedništva

0601ukanovi_-_Vila_Gorica
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. "Vjerujem da nam neće nedostajati mudrosti da u najboljoj vjeri pronađemo formulu zajedništva u našoj Crnoj Gori, koja sigurno korača evropskim putem u blisko bolju budućnost", naveo je, između ostalog, u čestitki Đukanović.

ĐUKANOVIĆ: Pronađimo formulu zajedništva
Portal AnalitikaIzvor


"Neka Božić i Božićni blagdani unesu radost u sve domove i podstaknu na slogu i ljubav među bližnjima, među svim ljudima dobre volje, svih vjera i nacija, koji su međusobnim poštovanjem i tolerancijom, napajani najboljim crnogorskim tradicijama, hrišćanskim i univerzalnim religijskim vrijednostima, učinili savremenu Crnu Goru multietničkom oazom, i svojom sigurnom državnom kućom, uvaženom od strane susjeda, od evropskih partnera i međunarodne zajednice.



Uvjeren sam da postoji dobra volja i razumna spremnost da se takav odnos jedinstva i uvažavanja, u interesu opšteg dobra, gradi i u okviru pravoslavne zajednice u našoj zemlji. Odgovornost za to, prije svih, imaju i duhovna i svetovna vlast. Vjerujem da nam neće nedostajati mudrosti da u najboljoj vjeri pronađemo formulu zajedništva u našoj Crnoj Gori, koja sigurno korača evropskim putem u blisko bolju budućnost. Neka nas Božićna atmosfera i duh Božićnih praznika vodi ka tom velikom cilju", napisao je Đukanović u svojoj čestitki.

rtcg.me

Portal Analitika