Politika

Pet mogućih kandidata DPS-a za gradonačelnika Podgorice

okpodgorica
Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić, ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, zamjenik gradonačelnika Podgorice Vladan Vučelić i poslanici te partije Zoran Vukčević i Zoran Jelić mogući su kandidati DPS-a za funkciju gradonačelnika Podgorice, pod uslovom da aktuelni gradonačelnik Miomir Mugoša odluči da se ponovo ne kandiduje na tu funkciju, saznaje Portal Analitika.

Pet mogućih kandidata DPS-a za gradonačelnika Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Pošto se gradonačelnik Glavnog grada bira u Skupštini opštine to znači da su petorica visokih funkconera DPS-a mogući nosioci liste DPS-a za lokalne izbore u Glavnom gradu koji će biti održani na proljeće ove godine. Mugoša, koji Podgoricom upravlja 14 godina se još nije definitivno odlučio da li će se kandidovati za još jedan mandat, a nekoliko puta je rekao da će o tome odluku donijeti partija kojoj pripada.

Sa druge strane, Boro Vučinić je krajem 2000. godine, dok je Mugoša počeo da obavlja funkciju gradonačelnika bio njegov prvi saradnik i ima iskustva u upravljanju gradom isto kao i Vladan Vučelić koji je dugogodišnji Mugošin zamjenik. Vučelić je nedavno kazao da bi mu bila čast da bude nosilac liste DPS-a na lokalnim izborima, što je u javnosti protumačeno kao moguća kandidatura za gradonačelnika Podgorice.

Svakako, bez šansi nije i operativni i agilni ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, dok su relativno manje šanse da poslanici Vukčević i Jelić budu prvi “izbor” DPS-a. Konačnu odluku o nosiocu liste za lokalne izbore odnosnu kandidatu za gradonačelnika trebalo bi donese Odbor Glavnog grada uz prethodnu saglasnost Predsjedništva DPS-a.

Portal Analitika