Društvo

Dlakić: BS preuzela intelektualnu svojinu Bošnjačkog saveza

dlakic
B
ošnjačka stranka preuzela je intelektualnu svojinu Bošnjačkog saveza Crne Gore“, tvrdi se u saopštenju oog saveza koji je potpisao predsjednik Senad Dlakić.

Dlakić: BS preuzela intelektualnu svojinu Bošnjačkog saveza
Portal AnalitikaIzvor

„Funkcioneri Bošnjačke stranke u razmišljanju kasne za tadašnjim inicijatorom formiranja nove stranke a sada predsjednikom Bošnjačkog saveza Crne Gore Senadom Dlakićem tačno dvije godine“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

„Naime, Bošnjačka stranka svoju predizbornu kampanju temelji na bazi izjava koje zapravo predstavljaju intelektualnu svojinu Bošnjačkog saveza Crne Gore.

Skoro prije dvije godine predstavnici Bošnjačke stranke u medijima dali su izjave koje su više ličile na diktatorstvo nego na stvaranje dobrih sunarodničkih odnosa u našoj državi. Tada su funkcioneri Bošnjačke stranke tražili uklanjanje hrišćanskih obilježja sa grba Crne Gore pri čemu su itekako namjeravali povrijediti stečeno pravo naših sunarodnika a koje je inače definisano usvajanjem Ustava upravo glasovima predstavnika Bošnjačke stranke koji sada nemaju pojma zapravo šta traže, ili im je cilj da preuzmu intelektualnu svojinu predsjednika Bošnjačkog saveza Crne Gore.

Kada su predstavnici Bošnjačke stranke zatražili uklanjanje hrišćanskih obilježja Bočnjački savez Crne Gore tada je istakao da se ne može ukidati već stečeno pravo ali se može tražiti pravo za građane islamske vjere na način što će se u grbu naše zemlje uvrstiti i obilježje te populacije kao što je to urađeno u nekim zemljama u okruženju.

Imajući u vidu da su predstavnici Bočnjačke stranke znali na čemu će između ostalog Bošnjački savez Crne Gore temeljiti svoj predizborni program oni su uprkos tome pristupili prisvajanju tuđe  intelektualne svojine što zapravo ukazuje o kakvim se predstavnicima Bošnjačkog naroda radi. Osim toga, oni se svojom pričom pojavljuju isključivo uoči izbora kada navodno zaposljavaju sve do jednog Bošnjaka a statistika pokazuje nešto savim drugačije u vezi čega ćemo u narednom periodu iznijeti konkretne podatke“, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika