Region

Majka i sestra najpoznatije hrvatske desničarke ogorčene na nju

curkovic
H
rvatska ustaškinja Kristina Ćurković, čiji je nestanak podigao region na noge, puštena je sinoć iz policijske stanice, a kako prenose hrvatski mediji, uz nju su saslušana i dva muškarca.

Majka i sestra najpoznatije hrvatske desničarke ogorčene na nju
Portal AnalitikaIzvor

Potraga za radikalnom hrvatskom desničarkom Kristinom Ćurković okončana je juče nakon 48 sati, a dok je trajalo njeno saslušanje u policijskoj stanici, jednom hrvatskom portalu javila se majka ustaškinje koja svoje ćerke odrekla, rekavši za nju da "nije nikakva heroina, već obično razmaženo derište“.

Majka i sestra su ogorčene na nju, i tvrde da je Kristina sve izrežirala, ne bi li dobila na publicutetu.

"Živa je i zdrava, e sad je dosta, vrime je da se napokon počne pričat istina o njoj koju zna samo njena obitelj jer se svima drugima predstavlja ko Gospa. To je jedna obična manipulatorica željna pažnje koje je sa svojim stožerom digla sve na noge ima 2 dana da bi dobili publicitet", napisala je na svom Facebook profilu sestra Kristine Ćurković, Andrea.

curkovic1
„Skratila mi je život, nemam više načina kako da je spriječim da nanosi štetu sebi i porodici - ispričala je ogorčena majka i dodala da njena ćerka to "nikad ne bi učinila da zna šta je priredila porodici", izjavila je njena majka.

Ona je još istakla i da smatra da je Kristina "oružje u tuđim rukama", pa je na ćerku javno apelovala "da se dozove pameti".

Podsjetimo, hrvatska policija je 48 sati tražila Kristinu Ćurković, hrvatsku radikalnu desničarsku aktivistkinju, čiji je nestanak prijavila njena sestra pošto se Kristina nije vratila iz Zagreba u Split.

Nestanak je prijavljen u petak a zadnji put su se čule prethodnog dana.

Kristina se u Split vraćala iz Vukovara, a u Zagrebu je, navodno, trebalo da se nađe s prijateljima, međutim, do sastanka nije došlo, objavio je portal Index.hr.

U splitskoj Policijskoj upravi potvrdili su da je nestanak prijavljen i da preduzimaju operativne radnje da bi pronašli Ćurković, poznatu po performansima protiv vlasti.

Ona je zapažena i po skidanju zastavu EU sa splitske Banovine i cijepanju zastave i to poslije ročišta na Prekršajnom sudu u Splitu.

Ćurković je bila aktivna i tokom poslednjih događanja u Vukovaru, gdje je štab za odbranu hrvatskog Vukovara, protivnik ćirilice, vodio akciju skidanja dvojezičnih tabli.

Ona je nedavno policiji prijavila da joj prijete na Fejsbuk stranici, "i to na ćirilici".

Njen advokat Zvonimir Hodak rekao je za portal da policija još nije utvrdila ko je prijetio Kristini. On kaže i da je policija locirala signal njenog mobilnog telefona 50-ak kilometara od Zagreba, kod Dugog Sela.

(blic.sr, index.hr)

Portal Analitika