Politika

SUHIH: Spremamo se za samostalan nastup u Podgorici

0401suhih
S
ocijaldemokratska partija (SDP) sprema se za samostalni nastup na izborima u Podgorici, jer se to i na prošlim izborima pokazalo kao najbolje rješenje, kazao je šef odborničkog kluba te stranke u Skupštini Glavnog grada, Đorđe Suhih.

SUHIH: Spremamo se za samostalan nastup u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

On je agenciji MINA rekao da se samostalni nastup pokazao kao najbolje rješenje na prethodnim izborima u Podgorici, ali i u drugim opštinama.

„Postoje ideja i signali da u Podgorici zajedno izađu SDP , Pozitivna Crna Gora i Forum 2010, ali još nije dolazilo do ozbiljnijih razgovora na tu temu. Ponavljem, mi se spremamo za samostalan nastup“, kazao je Suhih.

On je rekao da očekuje da SDP na narednim izborima u Podgorici ima veću podršku građana nego na prošlim.

„Jer smo pokazali svoju principiejlnost i izašli iz vlasti zbog obećanja građanima, i siguran da će građani to cijeniti“, pojasnio je Suhih.

On je ocijenio da je posljednjih godina vrlo malo je urađeno u gradu što, kako je naveo, pokazuje koliki je bio značaj predstavnika SDP u periodu kad su bili dio vlasti.

Suhih je naglasio da Demokratska partija socijalista (DPS), zajedno sa Liberalnom partijom i Bošnjačkom strankom, ni na prethodnim izborima nije osvojila vlast, jer nijesu dobili većinsku podršku građana.

„Gradonačelnik Miomir Mugoša je vlast očuvao zahvaljujući podršci odbornika koji su u parlament ušli sa opozicione liste, po našem mišljenju političkom trgovinom , da ne koristim grublje izraze. Ubjeđen sam da ni ovaj put neće dobiti većinu u parlamentu“, kazao je Suhih.

On tvrdi da se, po svim analizama, primijećuje porast podrške SDP-u u Glavnom gradu.

„Očekujemo da ćemo mi biti faktor koji će odlučivati o vlasti u Podgorici, što smo bili i nakon prethodnih izbora, do momenta političke trgovine gradonačelnika“, rekao je Suhih.

Prema njegovim riječima, zbog poznatog stava SDP-a o načinu rada dosadašnjeg gradonačelnika i njegove moguće ponovne kandidature, jasno je zbog čega se Mugoša najviše boji već izvjesnog izbornog uspjeha te stranke.

„Ali, to je njegov problem“, dodao je Suhih.

On je rekao da svi pokazatelji govore da se aktuelna vlast, na čelu sa dosadašnjim gradonačelnikom, zamorila.

„Nema novih ideja , nema dugoročnog plana razvoja grada , samo povremeno blještava , avanturistička obećanja kao što su tunel kroz Goricu , novi stadion, dogradnja istočne tribine na starom“, naveo je Suhih.

Na pitanje sa kojim bi političkim subjektom, nakon izbora, mogli formirati vlast, on je rekao da u SDP-u trenutno ne razmišljaju o postizbornim aktivnostima.

Njihov prioritet je, kako je naveo, dobar izborni reultat i pravljenje kvalitetnog programa razvoja grada , koji će prezentovaati građanima.

„Kad se razjasni politička scena u Podgorici, razmišljaćemo o budućim saradnicima. Normalno da ima političkih grupacija sa kojima bi više voljeli da sarađujemo jer su nam programski bliži , ali u politici nikad ne treba biti isljučiv“, zaključio je Suhih.

Foto: pgportal.me

Portal Analitika