Društvo

Zbog praznika nema popusta za studente za vozne karte

0401voz
S
tudenti koji su nakon 1. januara namjeravali da putuju vozovima na teritoriji Crne Gore nijesu mogli dobiti voznu kartu po povlašćenim uslovima, pišu Dnevne novine.

Zbog praznika nema popusta za studente za vozne karte
Portal AnalitikaIzvor

Iako je donijeta odluka da se studentima popust odobri i ove godine, oni ga ne mogu ostvariti jer šalteri gdje treba da ovjere studentsku legitimaciju ne rade do 9. januara.

Naime, prošlogodišnje legitimacije istekle su 31. decembra, a da bi bile važeće i ove godine, moraju se ovjeriti ili izvaditi nove.

Uprkos uvjerenjima da imaju potvrdu o redovnom studiranju i da legitimaciju nemaju gdje da ovjere i da oni nijesu krivi, na šalterima su odbijali da im izdaju karte sa popustima.

Direktor Sektora za lokalni prevoz putnika Željezničkog prevoza Crne Gore Milovan Janković izjavio je za Dnevne novine da je pred Novu godinu Odbor direktora tog preduzeća donio odluku da se i ove godine studentima omogući putovanje vozovima po povlašćenim uslovima.

"Na osnovu te odluke dali smo obavještenje. Procedura je kao i ranije, a studenti će odmah nakon praznika moći da izvade legitimaciju i da dobiju iste popuste kao i 2013. godine. Do 9. januara moraju kupovati kartu po redovnim cijenama ili ako imaju omladinsku, sa 30 odsto popusta. Stare legitimacije ne važe do 9. januara" rekao je Janković.

Komentarišući činjenicu da studenti nemaju gdje da izvade ili ovjere legitimacije, Janković je kazao da razumije studente.

"Tako da za ovih devet dana moraju da pokažu razumijevanje pošto ne rade službe koje ovjeravaju legitimaciju ili izdaju nove. Poslije 9. januara će moći da koriste popust. Poklopilo se sve oko Nove godine, tako da i nas studenti moraju razumjeti", poručio je Janković.

Izvor: Dnevne novine; foto: zcg-prevoz.me

Portal Analitika