Politika

Lokalni izbori u Beranama i Ulcinju

0401izbori
N
akon što je 20. decembra prošle godine predsjednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao lokalne izbore u Beranama za 9. mart, politički život u gradu na Limu iz dana u dan je sve intenzivniji. Opštinska izborna komisija žrijebanjem je utvrdila redosljed izbornih listi na lokalnim izborima u Ulcinju koji se održavaju 26. januara, piše Pobjeda.

Lokalni izbori u Beranama i Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Beranama dr Budimir Dabetić kazao je za Pobjedu da njegova partija na lokalne izbore u Beranama izlazi samostalno.

„Samostalni nastup na izborima u Beranama prava je prilika da se pokaže stvarni odnos snaga partija na lokalnom nivou“, kazao je Dabetić.

On je dodao da će se o mogućim koalicijama razgovarati tek nakon izbora i da su one moguće samo sa programski sličnim partijama kojima je prioritet prosperitet i razvoj Berana, kao i evropski put Crne Gore.

Presjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u grada na Limu, Radojica Živković za Pobjedu je istakao da još uvijek nema konkretnih dogovora oko mogućih koalicija za nastup na lokalnim izborima.O mogućim koalicionim sporazumima odlučivaće Glavni odbor Nove, kao i „Predsjedništvo Demokratskog fronta DF, a o odlukama će javnost biti obaviještena nakon Božića“, najavio je Živković.

Na lokalnim izborima u Beranama nastupiće i Pozitivna Crna Gora. Predsjednik OO ove stranke Rade Čantrić naglasio je da će na izbore izaći samostalno.

„Pozitivna Crna Gora sprema se za samostalni nastup na lokalnim izborima u Beranama. Ipak, trenutno smo primarno posvećeni radu na razvoju stranačke infrastrukture i punom jačanju opštinske organizacije naše partije“, rekao je Čantrić.

Srpska lista saopštila je da smatraju značajnim poziv Srđana Milića za koaliciju svima koji dijele programske vrijednosti.

„Ukoliko Milić ima namjeru da formira blok koji bi bio kontrateža DPS-u i „državotvornom“ bloku SDP-a, Demokratskog fronta, Foruma 2010 i Pozitivne Crne Gore, SL je spremna na strateško partnerstvo sa SNP-om, već od lokalnih izbora u Beranama“, poručio je potpredsjednik Srpske liste Anđelko Bubanja.

Opštinska izborna komisija u Ulcinju žrijebanjem je utvrdila redosljed izbornih listi na lokalnim izborima u Ulcinju koji se održavaju 26. januara.

Pod brojem 1 je Pozitivna Crna Gora, broj 2-Demokratski front, 3-Bošnjačka stranka, 4-Socijalistička narodna partija, 5-Forca, 6-Demokratska unija Albanaca DUA, 7-Demokratska partija socijalista, 8-Koalicija „Zajedno za budućnost Ulcinja“ i 9-Socijaldemokratska partija.

Zaključno sa 31. januarom, pravo glasa u opštini Ulcinj ima 19.181 građanin. Prijavljeno je devet lista od čega je jedna koaliciona. Liste su blagovremeno predate i ispunjavaju sve uslove za učešće na predstojećim izborima.

Izvor: pobjeda; foto: b92.net

Portal Analitika