Društvo

ALFA Centar: Prikupljeno 4,5 tona otpada

alfa
G
otovo 4,5 tona papira, metala i plastike prikupljeno je tokom novembra i decembra u okviru takmičenja u selektivnom prikupljanju otpada koje organizuje nevladina organizacija ALFA Centar.

ALFA Centar: Prikupljeno 4,5 tona otpada
Portal AnalitikaIzvor

Takmičenje se organizuje u okviru šestomjesečnog projekta "Reciklaža nije blamaža". U nadmetanju učestvuju 15-očlane ekipe iz devet nikšićkih osnovnih i srednjih škola, kao i tim Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju. Partner ALFA Centra u takmičenju je lokalni Centar za reciklažu, koji odvozi selektivno prikupljeni otpad i reciklira ga, saopšteno je iz ALFA Centra.

„Učenici u Nikšiću su dobili priliku da se kroz takmičenje svakodnevno bave pravilnim sakupljanjem otpada, pri čemu najbolji od njih za svoj trud dobijaju i odgovarajuće nagrade. Podsjećamo i da smo u okviru projekta postavili „zeleno ostrvo“ u centru grada, što predstavlja dodatni doprinos rješavanju ekoloških problema u Nikšiću“, rekao je koordinator projekta Dražen Vujović. "Reciklaža nije blamaža" je pobjednički projekat ALFA Centra na konkursu Pivare "Trebjesa" za finansiranje projekata NVO u oblasti zaštite životne sredine. Projekat se realizuje od oktobra do kraja marta 2014. sa ciljem da se kroz informisanje i praktičnu reciklažu teritorija grada oslobodi nagomilanog otpada koji se može reciklirati, kako bi se taj otpad učinio korisnim.

 

 

 

Portal Analitika