Društvo

Nikšić: Starica ubijena pa opljačkana

0301niksic
N
ikšićanka Maksimija Mara Raičević (77) ubijena je u noći između 31. decembra i 1. januara u naselju Žirovnica, a policija traga za nepoznatim počiniocem, ili više njih, koji je, kako se pretpostavlja, prvo usmrtio staricu, a potom je opljačkao.

Nikšić: Starica ubijena pa opljačkana
Portal AnalitikaIzvor

Kako danas pišu novine, beživotno tijelo starice pronađeno je 1. januara u njenoj porodičnoj kući u naselju Žirovice u blizini Željezare, gdje je stanovala sama.

Kako je saopšteno u policiji, u pitanju je nasilna smrt, a na taj zaključak navode i tragovi pronađni na licu mjesta.

"Dan" piše da je leš starice pronađen na krevetu u dnevnoj sobi, a smrt je, prema nalazu obducenta sa Odjeljenja za sudsku medicinu i patologiju podgoričkog Kliničkog centra, nastupila od dva udarca u glavu većim tupim predmetom.

Iako su forenzičari juče pretraživali prostorije u kući i teren oko nje, još uvijek nije pronađen predmet kojim je počinjeno ubistvo. Ne zna se da li je u pitanju kamen ili metalni predmet, tako da je sa lica mjesta, između ostalog, izuzet i kantar koji je pronađen u kući.

U malom zaseoku pomenutog sela, gdje stanuje svega desetak domaćinstava, juče je vladala nevjerica. Svi žale za Marom, koja je nakon udaje kćerke, koja živi na Cetinju, živjela sama.
Advertisment

U drugom dijelu kuće žive njena jetrva i sinovac Danilo Raičević. On je kazao "Danu" da je strinu poslednji put vidio 31. decembra, oko 16 časova, kada je unosila drva za ogrijev u kuću.

„Pomenutog dana bio sam kod kuće sa majkom, ali ništa nijesmo čuli. Prvog dana ove godine, jedna njena snaha došla je da joj čestita Novu godinu. Naišla je na obijena drvena vrata i ispremetane stvari po kući. Zaprepašćena je utrčala kod nas. Pozvali smo i braću od strica, a potom i policiju, koja je prva ušla u kuću i ustanovila da je Mara ubijena na monstruozan način“, kaže Raičević i dodaje da je njegova strina živjela od skromne penzije od 150 eura.

Miodrag Ćinćur kaže da je sve mještane zaprepastila vijest da je njihova komšinica pronađena mrtva u svojoj kući.

„Bila je veoma tiha i dobronamjerna starica. Mrava nikada nije zgazila, a kamoli da se kome zamjerila. Bila je jedna divna starica. Nama je u interesu da počinioci ovog gnusnog zločina što prije budu otkrivenijer ćemo ubuduće sa strepnjom odlaziti na spavanje. Nikada nikome u ovom kraju ekser nije nestao ispred kuće, a ne da se dogodilo nešto ovako“, ispričao je Ćinćur.

foto: me.geoview.info

Portal Analitika