Komentar

ŠUKOVIĆ: Pismo šljamu

2412sukovic
Z
nate da nas nije bilo tri dana u etru. A znate i zašto. Premostili smo prekid signala, ali problem je sistemske prirode i tek ga treba rješavati. Svako zlo ima svoje dobro. Ta tri dana pomogla su nam da još jednom ažuriramo spisak prijatelja i spisak neprijatelja.

Piše: Darko ŠUKOVIĆ

ŠUKOVIĆ: Pismo šljamu
Portal AnalitikaIzvor


Prijateljima smo zahvalili pojedinačno, a, kad smo kod neprijatelja, njih je naše isključenje, izgleda, toliko iznenadilo, da nijesu stigli ni da se poraduju?! Kad su se malo sabrali, zaključili su, valjda, da je teško pronaći ozbiljniju zamjerku Anteni, pa su opalili po meni nesavršenom! Ne znajući da ja spremno stajem ispred metka upućenog mojoj dragoj redakciji. I da ću, čuvajući reputaciju prefinjenog radija, toj depersonalizovanoj gomili, sa viškom mržnje i manjkom obraza, odgovoriti u svoje ime, biranim riječima, tekstom koji sam adekvatno naslovio - PISMO ŠLJAMU!



Umjesto onog upozorenja u uglu tv ekrana, sa brojkom 18, ja sad kažem – biću jako i s umišljajem grub! I dodajem – znam da pravim grešku, ali je činim sa neopisivim merakom! Pa me sad i psihoanalizirajte, kad završite bavljenje mojim imovinskim kartonom!



Prvo ću, ipak, da odgovorim nečemu što se potpisalo kao “koniko” (nema šanse da marvu počastim velikim slovom) i poželjelo da se, poput moga radija, ugasim i ja!!! Ništarija, makar i nehotice, baksuzira mojoj đeci, a ja mu odgovaram kontrabajalicom koja se koristi u mom Pavinom Polju: G sa četiri slova ti pod nos! Može i podgorička verzija: zloj ptici g sa četiri slova u kljun! Mada bi, objektivno, takvoj sorti najbolje pasovala dvostruka porcija!



E, sad kad sam skinuo čini sa porodice, u istom rafiniranom stilu, pažljivo odabranom za obraćanje crvenim kmerima sa domaćih portala, objasniću zašto spas Antene M ne leži u rasprodaji mojih nekretnina!?



Raznim “zipovima”,” srđanima”,” grobarima”, “sekulama”, “optimusima” i ostalim “moronima” i “anonimusima”, koji mi predlažu da prodam automobil i platim dug radija, odgovaram da to nije moguće! Vlasnik putničkog motornog vozila KIA Sportage, kupljenog na lizing, je Hypo Alpe Adria banka! Još tri i po godine. Nije upotrebljiv ni vaš prijedlog da prodam stan! Pod hipotekom je kod CKB! Obaveze prema bankama, hvala na pitanju, uredno izmirujem.



Želite li još nešto da znate o meni, “moroni” i “anonimusi”? Vjerovatno želite, ali nikad više nećete dobiti odgovor. Danas sam odlučio da se na nekoliko minuta spustim do vas, u kanalizaciju a onda ćete me zauvijek gledati iz perspektive pacova. Vraćam se naravoučeniju sentence: što smrdi, ne miriši!



Već držim nos u šaci, ali ću još da odgovorim i patološkom lažljivcu, koji je svojevremeno zagađivao i Radio vezu! Antena M ne dobija na poklon novac od igara na sreću. Svojim projektima konkurišemo za sredstva, u skladu sa propisima. i odradimo svaki cent. I, ako baš hoćeš, svaki put bili zakinuti! Ali, šta košta ništariju da bezočno slaže kako Antena kobajagi pare dobija mufte!



Karolina Nojber kaže – pljujem ja na pozorište kojem ste vi publika! Ja isto poručujem onima preko kojih se vaš kvarni zadah širi crnogorskom javnom scenom! I onima koji su vas, takve , zaštitili idiotskim konceptom slobode govora! I koji u vašoj fekalnoj duhovnosti vide budućnost demokratskih procesa. A mojoj nesrećnoj državi izjavljujem saućešće što ima vlast koja je za dvadeset godina razorila vjekovima uzgajanu tradiciju čojstva dotle da najgora sorta drži lekcije o moralu.



Nije bez crnohumornog momenta fakat da su tzv “kritička glasila” ( ona se, neznavena, i dalje služe tom neprikladnom oznakom vrste??!) veoma korektno ispratila gašenje signala Antene M. U fazonu – o mrtvima sve najbolje! Da ne griješim dušu, možda ih je posramilo i naše gospodsko neupiranje prstom u tuđe, desetostruko veće dugove. Tim prije što znaju koliko su nam vrata zatvorili svojim lažima da Antenu finansira vlast. Ne treba da se plaše. Kad predviđaju naše poteze polazeći od sebe, uvijek pogriješe.



Tako je i sada. Prerano nas otpisujete. Ovaj radio nikada nije imao para. Nikada nijesmo imali ni svoj radni prostor, službeni automobil, skupu opremu…Ali smo uvijek imali redakciju, dobru i fanatično odanu Anteni M. Na ljeto, kada proslavimo 20 godina postojanja, nemojte ovo zaboraviti, bićemo jači nego ikad. I dalje ćete, svi vi “moroni” i “anonimusi”, morati da nas slušate, jer samo tako znaćete šta se STVARNO dešava! Obožavam da nabijam komplekse ništarijama poput vas. I, umjesto da vam čestitam Novu godinu i Božić, ja vam iz punih usta poručujem da se nosite u …znate već šta. Bolje da otud nikad nijeste ni izašli, kad i sami razumijete da se ispod sopstvenog bijednog lika nesmijete ljudski potpisati., svojim imenom i prezimenom.



P.S.


Ispravno ste zaključili, dragi moji slušaoci, pukao mi je film i marvi sam se obratio jezikom koji razumije. Ne pada mi na pamet da svoju civilizovanost i superiornu pristojnost dokazujem ignorišuči lavež s lanca puštenih bijesnih pasa. Kad im Brisel nabije korpu na usta, ja ću smotati korbač.



Antena M

 

Portal Analitika