Region

Plakat protiv Sergeja Trifunovića i generala Divjaka

nepozeljni
A
utor plakata koji su se pojavili u tzv. Istočnom Sarajevu, kako se navodi, nije poznat. Boračka organizacija Republike Srpske podržala je inicijativu boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije da se Trifunoviću onemogući dolazak na manifestaciju „Dan za ljubav na Jahorini“, koja bi trebalo da bude održana 14. decembra.

Plakat protiv Sergeja Trifunovića i generala Divjaka
Portal AnalitikaIzvor
Takozvano Istočno Sarajevo oblijepljeno je plakatima protiv Sergeja Trifunovića na kojima je, uz poruku da je nepoželjan, slika beogradskog glumca i generala tzv. Armije BiH Jovana Divjaka, objavila je banjalučka alternativna televizija. Boračke organizacije Sarajevsko-romanijskog regiona (BORS) su prošle sedmice protestovale zbog najave da je na manifestaciju „Dan za ljubav na Jahorini" pozvan i beogradski glumac. Negodovanje je izraženo zbog Trifunovićeve „bliskosti“ sa generalom Divjakom.

nepozeljan1
Trifunović je odgovorio da će na Jahorinu svakako doći, a optužbe boračkih organizacija je nazvao budalaštinom.
Autor plakata koji su se pojavili u tzv. Istočnom Sarajevu, kako se navodi, nije poznat. Boračka organizacija Republike Srpske podržala je inicijativu boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije da se Trifunoviću onemogući dolazak na manifestaciju „Dan za ljubav na Jahorini“, koja bi trebalo da bude održana 14. decembra.

„Trifunović je nepoželjan na ovom prostoru zbog druženja i bliskosti sa Jovanom Divjakom, koji je jedan od glavnih nalogodavaca i izvršilaca zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u kojoj je stradalo najviše mladića iz Srbije“, saopšteno je iz BORS-a.

BORS su navele da su jedinice tzv. Armije BiH, kojima je komandovao Divjak, tokom proteklog rata jurišale na Sarajevsko-romanijsku regiju i Jahorinu, te da je upornošću i hrabrošću srpskih boraca sačuvan taj prostor.
„Trifunovićev dolazak na Jahorinu biće poželjan tek kada se pokloni sjenama stradalih srpskih vojnika, odnosno posjeti Vojničko groblje na Sokocu i kada se izvini majkama pogunilih srpskih boraca što se grlio sa ubicom njihovih sinova“, navedeno je u boračkom saopštenju.

(e-novine)

Portal Analitika