Abiznis

FAKSIMIL KAO DOKAZ: Đurišiću za januar 2013.godine obračunata neto zarada 10.005 eura!

zoranslika
B
ivšem predsjedniku Odbora direktora Montenegro erlajnsa Zoranu Đurišiću januarska neto plata je obračunata je na iznos 10.005 eura, a primio je 9.152 eura jer se od početka godine počeo obračunavati krizni porez – dokazuje faksimil Obračunske liste koji objavljuje Portal Analitika.

FAKSIMIL KAO DOKAZ: Đurišiću za januar 2013.godine obračunata neto zarada 10.005 eura!
Portal AnalitikaIzvor

 

zoranslika1Dokument pokazuje da je za 176 radnih sati i oporezive naknade, nekadašnjem prvom čovjeku Montenegro erlajnsa, obračunata bruto zarada u iznosu 14.267 eura, za doprinose mu je uplaćeno 3.584 eura, dok je krizni porez na njegovu zaradu iznosio 852 eura.

To praktično znači da je Đurišić, sa ovolikim iznosom neto zarade (10.005 eura) debelo prekršio vladinu uredbu iz aprila 2012. godine  prema kojoj su obračunate zarade rukovodećeg kadra u državnim preduzećima i koje nijesu smjele biti veće od tri prosječne na nivou države (1440 eura).

Osim toga, Zoran Đurišić je u to vrijeme bio predsjednik Odbora direktora ali je obavljao i funkciju izvršnog direktora kompanije, što znači da je bio u klasičnom - konfliktu interesa. Izvršni direktor Zoran Đurišić podnosio je izvještaje i odgovarao za poslovanje predsjedniku Odbora direktora Zoranu Đurišiću! Uz te dvije rukovodeće funkcija, Đurišić je bio imenovan i za koordinatora za dobijanje glavnog bezbjednosnog certifikata (IOSA).

zoki1Đurišić je juče u reagovanju dostavljenom Portalu Analitika napisao da je „u januaru 2013. imao 3,5 prosječne plate na nivou države, odnosno 1.673 eura i da je po odluci Odbora direktora imenovan za koordinatora za dobijanje glavnog bezbjednosnog certifikata (IOSA) za što je tokom nekoliko mjeseci imao nadoknadu od 1.800 eura“.

Faksimil Obračunske liste pokazuje da bivši direktor Montenegro erlajnsa Zoran Đurišić u svom demantiju na pisanje Portala Analitika nije istinito prikazao svoju zaradu u januaru 2013. godine.

Portal Analitika je, pozivajući se na pouzdane izvore, juče objavio da je Zoran Đurišić ostavio dug Montenegro erlajnsa od 55 miliona eura, a da mu je januarska neto zarada iznosila 10.000 eura.

 

P. ZEČEVIĆ
Portal Analitika