Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • RAKČEVIĆ: Izložba „Riječ, slika i neprijatelj“ jedna od posjećenijih u Umjetničkom paviljonu

RAKČEVIĆ: Izložba „Riječ, slika i neprijatelj“ jedna od posjećenijih u Umjetničkom paviljonu

2211Rakcevic1
I
zložba „Riječ, slika i neprijatelj“, prema riječima predsjednika Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore Igora Rakčevića, jedna je od do sada posjećenijih izložbi u Umjetničkom paviljonu. Dnevno od 150 do 180 posjetilaca dođe da vidi izložbu koju čine naslovnice domaće i strane štampe, čiji je urednik novinar Branko Vojičić.

RAKČEVIĆ: Izložba „Riječ, slika i neprijatelj“ jedna od posjećenijih u Umjetničkom paviljonu
Portal AnalitikaIzvor

„Radi se o jednoj od posjećenijih izložbi u Umjetničkom paviljonu“, kaže za Portal Anlitika Igor Rakčević, i naglašava da ona predstavlja „medijsku i kulturu dijaloga“.

2211Izlozba1

„U nekom turbulentnom vremenu u kojem smo živjeli, i u kojem, može se reći, još uvijek živimo, svako može pronaći svoje tumačenje sadržaja izložbe. Svakako, radi se o jednom dobrom i uspjelom pokušaju da se stvari na medijskoj sceni smire i definišu u primarnom kontekstu“, objašnjava predsjednik Udruženja likovnih umjetnika.

Sagovornik Portala Analitika dodaje da se posjetioci dugo zadrže u razgledanju izložbe, a da su njihove impresije različite.

2211Izlozba2

Rakočević naglašava da izložbu „Riječ, slika i neprijatelj“ dnevno posjeti između 150 do 180 posjetilaca, što je, kaže, „u odnosu na trajanje izložbe od tri nedjelje veliki broj“.

„Izložba je priča o nama - pravili su je novinari o novinarima: o tome koliko smo slobodni, a koliko odgovorni. Ako je tačno ono što je govorio pisac i filozof Umberto Eko, da su novinari „povjesničari trenutka“, kad se odgledaju reprezentativni primjeri naslovnica okačeni u prostoru „Umjetničkog paviljona“, biće više nego jasno da izložba stiže u pravi čas, jer se novinarska visoka vokacija pretvara, evo pred našim očima, u višegodišnji sablasni Černobil“, istikao je u tekstu o izložbi njen urednik Branko Vojičić, novinar i publicista.

2211Izlozba3

Izložba „Riječ, slika i neprijatelj“,  koja je nesumnjivo izazvala veliku pažnju publike, biće otvorena do 28. novembra.

Portal Analitika