Društvo

Vukić: Cetinjska vlast je bila vrlo uspješna

7vuk
M
islim da je vlast na Cetinju u posljednjem mandatu bila jako uspješna, a za to imam i argumente, kazao je za Pobjedu prim. dr Milutin Vukić koji obavlja funkciju predsjednika parlamenta Prijestonice Crne Gore.

Vukić: Cetinjska vlast je bila vrlo uspješna
Portal AnalitikaIzvor

„U tom periodu na Cetinju je realizovano mnogo projekata, a započete su i neke finansijski vrlo zahtjevne aktivnosti. Kako profesijom pripadam medicini, prije svega bih podsjetio na završeni projekat Dnevnog centra za djecu i mlade sa teškoćama u razvoju, koji među najsavremenijim ustanovama te vrste u čitavoj državi“, istakao je Vukić.

On je posebno istakao i mjere koje lokalna uporava preduzela u privlačenju investitora. „Ove godine svjedočili smo otvaranju novih pogona u Obodu, novih sadržaja na mjestu gdje je donedavno bila Tarina garaža, a cetinjski privrednici su već počeli da koriste olakšice koje je Prijestonica dala u cljiu otvaranja novih radnih mjesta“, naveo je Vukić.

Na opasku da možda na ovim lokalnim izborima na Cetinju koji se održavaju 16. novembra, Demokratska partija možda neće pobijediti, Vukić je kazao da u to ne vjeruje, ali da ako se to i desi onda prognozira stagnaciju Cetinja.

„To mogu da potkrijepim i primerom iz iskustva. U jednom mandatu DPS je bio u opoziciji i u tom vremenu je Cetinje doživjelo najveću krizu i najveću stagnaciju. Imali smo tada ovdje na vlasti jendu „neprincipijelnu koaliciju“ i praktično jako lošu ili nikakvu komunikaciju između lokalne uprave i centralne vlasti u Crnoj Gori. A u takvoj situaciji stradali su Cetinje i mi Cetinjani“, zaključio je on.

Izvor: CdM, Pobjeda

Portal Analitika