Region

BiH: Tužilaštvo ima dovoljno dokaza protiv Keljmendija

2908keljmendi
T
užilaštvo BiH podići će optužnicu i protiv Nasera Keljmendija, koji se tereti za organizovani kriminal u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele. Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio Boris Grubešić, portparol Tužilaštva, tokom narednih nekoliko mjeseci i Keljmendi će biti optužen jer je prikupljeno dovoljno dokaza za njegovu krivicu u vezi sa Delalićevim ubistvom iz 2007. godine.

BiH: Tužilaštvo ima dovoljno dokaza protiv Keljmendija
Portal AnalitikaIzvor


Iako je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv 32 osobe u predmetu "Lutka", a koje se terete za organizirani kriminal, privredni kriminal, korupciju i terorizam, među optuženima se nije našao Naser Keljmendi, koji je uoči hapšenja ove grupe  pobjegao iz  BiH i otišao na Kosovo.



Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio Boris Grubešić, portparol Tužilaštva, tokom narednih nekoliko mjeseci i Keljmendi će biti optužen jer je prikupljeno dovoljno dokaza za njegovu krivicu u vezi sa Delalićevim ubojstvom iz 2007. godine.



"Od odluke suda na Kosovu, zavisiće da li će Keljmendi biti procesuiran pred pravosuđem BiH ili pred pravosuđem EULEX-a, ali će svakako biti procesuiran", kazao je Grubešić, prenosi RSE.

foto: balkans.aljazeera.net

Portal Analitika