Politika

KONATAR: EPCG da redovno plaća poreze, a ne da brine o rebalansu budžeta

3107Milos-Konatar-1
M
iloš Konatar
iz Pozitivne Crne Gore pozvao je Elektroprivredu Crne Gore „da se posveti redovnom plaćanju poreza, novim investicijama i radnim mjestima, a odluku o rebalansu budžeta da prepusti poslanicima Skupštine Crne Gore“.

KONATAR: EPCG da redovno plaća poreze, a ne da brine o rebalansu budžeta
Portal AnalitikaIzvor

- Dobri investitori su oni koji poštuju zakone Crne Gore, plaćaju poreze, otvaraju nova radna mjesta i ispunjavaju preuzete obaveze. Pa tako pozivamo menadžment EPCG da se posvete redovnom plaćanju poreza, novim investicijama i radnim mjestima, a odluku o rebalansu budžeta prepuste poslanicima Skupštine Crne Gore, smatra Miloš Konatar iz Pozitivne Crne Gore.

Iz Pozitivne kažu da se njihova partija „bori za državu koja će omogućiti povoljan ambijent za ulaganja, kako stranih tako i domaćih investitora.

- Crna Gora mora biti pouzdan i siguran partner kada su u pitanju poštovanje zakonskih procedura i preuzetih obaveza. Zakon mora jednako važiti za sve,svima moraju biti obezbjeđeni jednaki uslovi i uz jake institucije i jednostavne procedure, Crna Gora strateški mora težiti da postane privlačna destinacija za investicije, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Pozitivna se protivi ideji da se 61 milion eura dugovanja i potraživanja izmedju KAP-a i Elektroprivrede prebije preko leđa građana i da se teret krize još jednom prevali na građane.

- Naši poslanici neće podržati rebalans budžeta, jer ne želimo da dozvolimo da loše odluke Vlade i upravljačkih struktura KAP-a i Eletroprivrede plaćaju građani Crne Gore. Umjesto brige za rebalans budžeta, od menadžmenta EPCG očekujemo konkretna imena onih koji su  protivzakonito amnestirali od plaćanja poreza državi Crnoj Gori.  Informacija o tajnovitom, protivzakonitom i lošem dogovoru NN lica može pomoći i nama i gospodi iz EPCG-a da utvrdimo stvarne krivce za eventualnu ekonomsku štetu po EPCG. Ta informacija, koju očekujemo od menadžmenta EPCG sigurno zanima i građane koji će od sjutra, upravo zbog tih lica, plaćati skuplju struju, zaključuje Konatar.

Portal Analitika