Društvo

UIP potpisao Protokol o saradnji sa UPCG, uskoro i sa MBA

3107-uip-1
I
zmeđu Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Uprave za inspekcijske poslove (UIP) danas je zaključen Protokol o saradnji koji su potpisali Predrag Mitrović predsjednik UPCG  i Božidar Vukasnović direktor UIP.  Vuksanović je danas razgovarao i sa izvršnim direktorom Montenegro biznis alijanse (MBA), Zoranom Vulevićem, povodom uspostavljanja zajedničke saradnje koja će obezbijediti smanjivanje neregularnosti u radu privrednog sektora, kao i potpisivanja protokola o saradnji.

UIP potpisao Protokol o saradnji sa UPCG, uskoro i sa MBA
Portal AnalitikaIzvor

Dana zaključen  Protokol između UIP i UPCG predviđa uspostavljanje i razvijanje saradnje na bazi razmjene iskustava i informacija, a u svrhu stvaranja povoljnijeg ambijenta za privređivanje i sprovođenje koncepta partnerstva privatnog i javnog sektora.

- U interesu realizacije potpisanog Protokola, ove institucije su se obavezale na formiranje Koordinacionog tijela čiji će sastav činiti po pet predstavnika koje će imenovati direktor Uprave za inspekcijske poslove, odnosno predsjednik Unije poslodavaca, u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu Protokola, stoji u saopštenju dosatavljenom Portalu Analitika.

Kako se navodi u saopštenju PR službe Uprave za inspekcijske poslove „za sve aktere u crnogorskoj privredi, čin potpisivanja ovog važnog dokumenta predstavlja potvrdu uspješne saradnje dviju institucija, kao i napora koje iste čine po pitanju unaprjeđenja biznis ambijenta i stvaranja uslova za razvoj poslovanja privrednih subjekata“.

3107-uip-2

Na sastanku kome su prisustvovali direktor UIP, Božidar Vuksanović i njegovi saradnici, kao i izvršni direktor Montenegro biznis alijanse, Zoran Vulević i saradnici, „Uprava za inspekcijske poslove iskazala je spremnost da, kroz organizaciju okruglih stolova, koji će se realizovati u narednom periodu, pruži punu pomoć u rješavanju problema i nedoumica sa kojima se privrednici srijeću u svom radu“.

- Tom prilikom privrednici koje zastupa ova alijansa imaće mogućnost da u direktnom razgovoru sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove dobiju odgovore, mišljenja i upustva o pitanjima od interesa za legalno obavljanje njihove djelatnosti, piše u saopštenju.

Na sastanku je takođe dogovoreno potpisivanje protokola o saradnji, kojim će potvrditi spremnost Uprave za inspekcijske poslove i Montenegro biznis alijanse da sarađuju u cilju poboljšanja funkcionisanja kompletnog poslovnog ambijenta.

 

Portal Analitika