Kultura

Počinje „Ljetnja scena - Ulcinj 2013“

3107ulcinj
F
estival „Ljetnja scena - Ulcinj 2013“ biće otvoren 1. avgusta u 21.30 sati u Starom gradu, u organizaciji Centra za kulturu i opštine Ulcinj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu.

Počinje „Ljetnja scena - Ulcinj 2013“
Portal AnalitikaIzvor

Nakon svečanog otvaranja, u galeriji Dvori Balšića u 22 sata biće otvorena izložba radova umjetnika iz Skadra. Turisti, posjetioci i građani Ulcinja moći će svake večeri do 20. avgusta da prisustvuju interesantnim dramskim, muzičkim i književnim programima koje priređuju strani i domaći autori.

Programom su predviđene pozorišne predstave - drame i monodrame, kao i bogat muzički program u raznim ritmovima - od džeza do folklora. U naredna tri dana biće održane poetske večeri, koju organizuje Društvo umjetnika i intelektualaca „Art klub”. Predstaviće se Kim Mehmeti, Slavko Pregl i Mehmet Kraja.

Ulcinjska publika biće u prilici da do kraja festivala vidi i predstave pozorišnih trupa iz Podujeva, Prijepolja, Bijelog Polja, Kolašina, Tirane…. Najavljeni su brojni solistički koncerti i muziče večeri, kao i baletska predstava Teatra ARS LONGA, iz Beograda „Labudovo jezerce“, koja će biti igrana 19. avgusta.

izvor: portal pobjeda

Portal Analitika