Društvo

OO SNP Andrijevica: Odluka o privremenim objektima politička

2907snplogo
G
oran Stojanović, predsjednik Opštinskog odbora SNP-a u Andrijevici smatra da izjave čelnika opštine da se obezbijede povoljniji uslovi u toj gradu ne stoji, a da u tome svjedoči Odluka o privremenim objektima usvojena na četvrtoj sjednici.

OO SNP Andrijevica: Odluka o privremenim objektima  politička
Portal AnalitikaIzvor

Datom Odlukom visina naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta višestruko je uvećana, u odnosu od one koja se do sada primjenjivala (odnos je 1: 10) , i na osnovu toga bi se moglo zaključiti da Andrijevicom teče med i mlijeko, i da mali preduzetnici ostvaruju veliki profit. Istom Odlukom uvedena je i ekstra zona, po prvi put od postojanja Opštine, navodi Stojanović u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Prema njegovim riječima, stvarnost je drugačija.

- Tu tvrdnju potvrđuje činjenica da iza svega stoji politika i politička obojenost, što potvrđuje i član 48. stav 4. iste Odluke, gdje je Predsjedniku Opštine data mogućnost da, u izuzetnim slučajevima, vlasnika privremenog objekta može osloboditi plaćanja naknade ili mu istu umanjiti, ako vlasnik „ slabo“ posluje, smatra Stojanović.

On kaže da ne treba dodatno pojašnjenje „da se radi o političkoj odluci, sa jasnim ciljem, da se pojedini vlasnici objekata politički disciplinuju, a podobni nagrade“.

- Stoga, OO SNP Andrijevica postavlja pitanje, da li se imala u vidu činjenica da je izgradnja objekata na području Opštine niskog ili nikakvog inteziteta, uslovljena više nego lošom materijalnom situacijom, i da li je navedena Odluka prilagođena datim uslovima. Takođe, SNP Andrijevica smatra da ovakva Odluka sigurno nije stimulans ni za stambenu, niti za izgradnju uopšte, kao što i ne predstavlja realnu vrijednost naknade, zaključuje se u saopštenju Stojanovića dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika