Društvo

Mitropolit Mihailo u Kijevu na proslavi 1025 godina hrišćanstva

povorka-Kijevom
P
ovodom jubilarne proslave 1025 godina Krštenja Kijevske Rusije u Kijevu na pozivn Njegove Svetosti Patrijarha Kijevskog  i cijele Ukrajine gospodina Filareta  učetvovao je  poglavar Crnogorske Pravoslavne Crkve Njegovo Blaženstvo Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski gospodin  Mihailo.

Mitropolit Mihailo u Kijevu na proslavi 1025 godina hrišćanstva
Portal AnalitikaIzvor

26.07.2013god u 11.oo ura poglavari Ukrainske i Crnogorske crkve prisustvovali su zajedno  sa svim pretsavnicima crkava u Ukrajini,otvaranju izlozbe“ Velike Veličine“ u Nacionalnom  muzeju “ Mystecki Arsenal „izlozbu je otvorio predśednik Ukrajine gospodin Viktor Janukovič.

propovijed-patrijarha
U 15.00 ura u Nacionalnoj palati umjetnosti „Ukrajna“ održan je svečana akademija uz prisustvo Patrijarha Kijevskog i cijele Ukrajine Filareta,Mitropolita crnogorskog  Mihaila,mitropolita ukrajinskog Moskovse Patrijaršije  gospodina Vladimira i pretstavnia svih hrišćanskih crkava u Ukraini.Pozdravni govor održao je predśednik Ukrajine gospodin Viktor Janukovič J u proslavi su učestvovali mnogobrojni horovi među Nacionalni hor Ukrajine, mješoviti hor Ukrajinske pravoslavne crkve Kijevskog Patrijarhata,Ukrajinske pravoslavne crkve moskovskog patrijarhata,ukrajinske grkokatoličke crkve i ostalih hrišćanskih crkava u ukrajini.

27.07.2013 god. U 17.00 ura u sabornom hramu svetog Vladimira u Kijevu svenoćno bdenije služio patrijarh kijevski i cijele Ukrajine gospodin Filaret i mitropolit crnogorski gospodin Mihailo zajedno sa 43 vladike kijevskog patrijarhata i svejštenstvom .

28.07 2013 god  na dan svetog Vladimira kijevskog u sabornom hramu služena je sveta arhijerejska liturđija koju su sluzili poglavari ukrajinske i crnogorske crkve sa preko 40 vladika kijevskog patrijarhata.Poslije svete službe od sabornog hrama do spomenika svetom vladimiru na vladimirskoj gori u kijevu održana je litija u koju je predvodio patrijarh Filaret i mitropolit mihailo sa vladikama na litiji uzelo učešće preko 2000 svještenika i 30000 vjernika.

Portal Analitika