Društvo

Kolašin: Uhapšen R.Z. iz Podgorice osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju

29kolasin
K
olašinska policija uhapsila je R.Z. (26) iz Podgorice i protiv njega podnijela krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je pokušao da ubije A.B. i Đ.D. iz Kolašina.

Kolašin: Uhapšen R.Z. iz Podgorice osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju
Portal AnalitikaIzvor



Iz Uprave policije je saopšteno da se sumnja da je R.Z. 27. jula u ranim jutarnjim satima, u ulici Palih partizanki u Kolašinu, prilikom verbalnog i fizičkog sukoba više osoba, nožem nanio dvije ubodne rane u grudi i stomak A.B.

On je, kako se sumnja, takođe nožem u rame ranio Đ.D.

»Povrijeđenim A.B. i Đ.D. je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Kolašinu, a potom su transportovani u Klinički centar Crne Gore, radi dalje hospitalizacije«, kaže se u saopštenju policije.

Navodi se da je o događaju obaviješteno Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, koje je izvršilo uviđaj.

»Prikupljena su obavještenja od više osoba za koja se sumnja da su akteri događaja, nakon čega je te osobe saslušo državni tužilac, koji će se naknadno izjasniti da li u njihovim radnjama postoje elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti«, dodaje se u saopštenju.

Nakon konsultacija sa nadležnim državnim tužiocem R.Z. je uhapšen, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

»Policijski službenici su pronašli i izuzeli odbačeni nož kojim je, kako se sumnja, R.Z. počinio krivično djelo za koje se sumnjiči i on će biti poslat na vještačenje u Forenzički centar«, kazali su iz policije.

Nakon hapšenja, R.Z. je, u zakonskom roku uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

(MINA)

Portal Analitika