Kultura

„Kinez“ pobjednička drama prvog Konkursa za najbolji dramski tekst za djecu i mlade

2907-kinez
P
objednička drama prvog Konkursa za najbolji dramski tekst za djecu i mlade u Crnoj Gori ASSITEJ centra Crna Gora, u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Gradskim pozorištem Podgorica, biće predstavljena putem javnog čitanja sjutra u 21 sat, u Atrijumu ispred KC „Nikola Đurković“ u Kotoru.

„Kinez“ pobjednička drama prvog Konkursa za najbolji dramski tekst za djecu i mlade
Portal AnalitikaIzvor

- Riječ je o tekstu „Kinez“ Maje Todorović, suptilnom, poetski napisanom komadu za uzrast preko 12 godina, koji ozbiljno pristupa temi bolnog odrastanja u okruženju poremećenog sistema vrijednosti, predstavljajući je iz vizure mladih ranog pubertetskog uzrasta, a ne nadmoćno iz ugla odraslog čovjeka, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Tekst će, u režiji studenta režije FDU Cetinje Mirka Radonjića, interpretirati studenti glume Jelica Bulatović i Zoran Dragićević, te glumac Dušan Kovačević.

Istog dana od podne, u kotorskom KC „Nikola Đurković“, Kotorski festival pozorišta za djecu organizuje radionicu  „Savremena dramaturgija u pozorištu za djecu i mlade“, koja je namijenjena profesionalnim dramaturzima i piscima za djecu koji žele da unaprijede svoj rad.

- Teme radionice su savremena tematika u pozorištu za djecu i novi pristupi tradicionalnim pričama. Voditelj radionce je dramski pisac Igor Bojović, a organizuje se sa ciljem doprinosa razvoju dramskog pisma za djecu i mlade, a samim tim i  unaprijeđenju pozorišne scene za djecu i mlade u Crnoj Gori, stoji u saopštenju.

Portal Analitika