Region

Milorad Dodik: Moj odlazak u Sarajevo značio bi kraj BiH

1007dodik
P
ostoje određene struje koje govore – treba Dodika izvući na nivo BiH, jer bi on tamo sa svojom energijom mogao da pomogne u građenju BiH. Ali, ja nisam zainteresovan za građenje BiH. Moj odgovor je bio, ako bi se ikada desilo, hipotetički, da odem u zajedničke organe, to će samo značiti da sam shvatio da od BiH nema ništa i da ću otići tamo da se taj završni čin ostvari - izjavio je ekskluzivno za „Blic“ predsjednik RS Milorad Dodik.

Milorad Dodik: Moj odlazak u Sarajevo značio bi kraj BiH
Portal AnalitikaIzvor

Dodik u intervjuu ističe da nema vjeru u BiH i da je uvjeren da ta formacija ne može da živi, ali da istovremeno, vrijeme pokazuje da Republika Srpska ima sposobnost da prebrodi veoma delikatne političke procese.

Tokom razgovora Dodik je odgovorio i na pitanje o eventualnoj kandidaturi za drugi mandat na funkciji predsjednika RS, rekavši kako osjeća da je period od 2014. do 2017. ključan za to da li će BiH postojati ili neće.

On se, takođe, osvrnuo i na spekulacije o kontroverznom odnosu Srbije, odnosno "neoliberalnih krugova u Beogradu" prema RS, ocijenivši i da je ulazak Hrvatske u Evropsku uniju "dugoročno veoma dobar događaj", ali da kratkoročno može izazvati "neke proceduralne probleme".

Portal Analitika