Abiznis

Centar za razvoj Pive: Nagrada Veljku Vujanoviću

Veljko_Vujanovic_11
N
agradu za razvoj Pive, dobio je Veljko Vujanović, umjetnički fotograf, snimatelj i vlasnik drvengrada „Grab“, u Podbrijegu, u kanjonu Tare, saopšteno je iz Centra za razvoj Pive.

Centar za razvoj Pive: Nagrada Veljku Vujanoviću
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u obrazloženju, Vujanović je jedan od vodećih crnogorskih fotografa i snimatelja, višestruko je nagrađivan u svijetu umjestnosti, dobitnik je najvećih društvenih priznanja, a nagradu Centra dobio je za izuzetan doprinos razvoju Pive.

- Svojim djelovanjem u srcu kanjona Tare, u skladu sa najvišim ekološkim standardima, direktno je uložio na stotine hiljada eura u turizam, a kompletan region aktuelizovao i bez naročite pomoći bilo koga podigao vrijednost terena, privukao nove investitore, uposlio mlade ljude, usrećio lokalne poljoprivredne proizvođače, obučio mnoge da se bave raftingom, posebno doprinio udruživanju skipera i predlogu novog zakona o raftingu kojim je makar donekle regulisana ta oblast, a kritikovao državne i opštinske organe za potpuni nemar, nerad i neznanje. Vujanović je svojim ukupnim djelovanjem u društvu ispunio kriterijum svih kriterijuma za ovu nagradu, a to je da se mladi ljudi u budućnosti ugledaju na njega.

Nagrade za razvoj Pive dodjeljuje se pojedincima, za pošten odnos prema zajednici, kroz rad i predstavljanje u Pivi, Crnoj Gori i svijetu - za djelovanje koje može poslužiti kao primjer drugima. Vujanoviću će plaketa biti uručena 2. jula, na Tari, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika