Abiznis

Barska plovidba: Predstavnik pomoraca ušao u Odbor direktora

2806barska_plovidba
U
Odbor direktora Barske plovidbe, prvi put od osnivanja kompanije, ušao je predstavnik pomoraca, prenosi portal Pobjeda. Manjinske akcionare, uglavnom pomorce i njihove interese, od petka predstavlja kapetan Predrag Vešović koji zastupa 10,68 odsto akcija.

Barska plovidba: Predstavnik pomoraca ušao u Odbor direktora
Portal AnalitikaIzvor

U interesu je pomoraca da kompanija Barska plovidba opstane i da bilježi progres, da vrati renome pomorske privrede po kojoj je Bar bio prepoznat na području cijele bivše Jugoslavije.

Položaj pomoraca koji su upošljeni ranije na putničkim brodovima, a danas samo na jednom brodu, godinama je bio ugrožen. Upravo ta okolnost je i dovela do nedavnog formiranja sindikata pomoraca, kako bi naš položaj konačno bio doveden na nivo koji zaslužuju ljudi koji su stvorili Barsku plovidbu. Jučerašnjim imenovanjem prvog pomorca za člana Odbora direktora, napravili smo značajan korak. Preko ovog upravljačkog tijela trudićemo za napredak kompanije što je u interesu  pomoraca, a očekujem i zaposlenih u komercijali - kazao je Vešović nakon Skupštine novinarima.

Predstavnicima medija nije bilo dozvoljeno da prisustvuju Skupštini akcionara Barske plovidbe.

U Odboru kompanije, kao predstavnici većinskog vlasnika - države, imenovani su Vule Tomašević i Milan Vučinić, predstavnik manjinskih akcionara je Rade Radoman, dok Fond za razvoj zastupa Radovan Orlandić, koji je na toj poziciji zamijenio Predraga Počeka.

 

Portal Analitika