Fudbal

Savo Pavićević u Anortozisu!

2806SavoPavicevic
Z
vanično je - Savo Pavićević novi je fudbaler Anortozisa. Reprezentativac Crne Gore potpisao je preksinoć dvogodišnji ugovor sa kiparskim vicešampionom, piše Arena.

Savo Pavićević u Anortozisu!
Portal AnalitikaIzvor

- Došao sam u u najveći klub na Kipru. Organizacija je na vrhunskom nivou, uslovi za rad takođe, a zadovoljan sam i sa finansijske strane. Postoje svi preduslovi za uspješnu sezonu, kako na ličnom, tako i na klupskom planu - iz Larnake kaže Pavićević za Arenu.

ARENA: Jesi li pričao sa trenerom Pambosom Hristodulom, gdje te vidi - kao beka ili štopera?

- Odmah smo obavili razgovor i predočio mi je očekivanja. Angažovan sam kao štoper. Igrao sam to i ranije u nekim klubovima i neće mi biti problem da odgovorim zahtjevima na toj poziciji - kaže iskusni defanzivac, momak koji igra desnog beka u našem najboljem državnom timu.

Pavićević je juče ujutro odradio prvi trening sa ekipom. Ima pozitivne utiske.

- Dosta igrača je otišlo, ali je i puno njih došlo. Ekipa je promijenjena i trebaće vremena da se kockice uklope. Ali, tu smo da radimo najbolje što možemo. Čekaju nas velika iskušenja, jer je cilj da uzmemo titulu koja je za dlaku izmakla prošle sezone. Imamo kvalitet, iskustvo i mladost. To mi se sviđa. Nikada se nijesam bojao konkurencije, nego sam igrao gdje god sam bio. Vjerujem da će tako biti i ovoga puta. Sve je na meni - poručio je Pavićević koji danas sa „plavo-bijelima“ putuje na pripreme u Holandiju.

Prošlu sezonu upravo je počeo na Kipru, u konkurentskoj Omoniji iz Nikozije, ali je zbog finansijskih problema koji su pogodili klub napustio „zelene“ nakon četiri mjeseca. Transfer u izraelski Hapoel Tel Aviv završio se slično.

Sada je na novom početku, da sezonu u Anortozisu odigra u kontinutetu, onako kako može.

- Bilo je selidbi prošle sezone više nego što sam očekivao. Ali, to je splet okolnosti, u fudbalu se nikada ne zna. Sve sam to zaboravio i okrenuo se onome što je ispred mene. Mislim da sam napravio pravi izbor i da ću u Anortozisu početi i završiti godinu.

ARENA: Kakva je Larnaka?

- Takođe prelijep grad, na moru, super je klima. Dolazio sam ovdje više puta, snaći ću se lagano - kazao je Pavićević koji je nedavno odbio primamljivu ponudu iz Kine.

Anortozis igra na stadionu Antonis Papadopulos koji je sličan stadionu Pod Goricom, doduše nešto manjeg kapaciteta (9780 mjesta). Ekipa je sastavljena od legije stranaca, u prvom timu ima čak petnaestak fudbalera koji nijesu sa Kipra.

Sezonu počinje drugim kolom kvalifikacija za Ligu Evrope utakmicom sa pobjednikom duela Trans - Gefle.

- Prvi meč igramo kući 18. jula, a revanš sedam dana kasnije. Na svom stadionu igraćemo bez podrške navijača zbog kazne od prošle godine. Ali, cilj je da probamo da uđemo u grupnu fazu takmičenja i moramo se potruditi da preskočimo sve prepreke na tom putu – zaključio je Pavićević.

Pavićević nije uspio da obuzda temperament u posljednja dva meča reprezentacije pod Goricom - oba puta dobio je crveni karton. Krivo mu je zbog toga.

- Žao mi je zbog svega, htio sam najbolje, a ispalo je kako ne treba. Nepravedno sam dobio drugi žuti protiv Ukrajine, priznao mi je to i pomoćni sudija. Ali, život ide dalje, trudim se da zaboravim taj trenutak - kaže Pavi i nastavlja: - Svi smo protiv Ukrajine ušli sa ogromnom željom za pobjedom. Možda nas je to i koštalo uspjeha. U drugom poluvremenu sve se okrenulo protiv nas. Dešava se. Bolje jednom loš rezultat, nego nekoliko puta. Uvjeren sam da možemo da ispravimo kiks protiv Ukrajine. Put do Brazila sada je teži, ali pokazaćemo da je Crna Gora pravi tim - naglašava Pavićević.

„Hrabri sokoli“ u avgustu igraju prijateljki meč protiv Bjelorusije. Pavićević ima pravo nastupa, ali nema protiv Poljske u sljedećem meču kvalifikacija za SP.

- Volio bih da budem sa reprezentacijom uoči duela sa Bjelorusijom. Ne treba ni da pričam što za mene znači poziv za nacionalni tim. Stižem ako me selektor pozove, premda mislim da će u tom duelu tražiti rješenje za utakmicu sa Poljskom - kazao je Pavićević.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika