Društvo

FOM: “Trgnite se iz letargije”

28forummladihsdpok
F
orum mladih svoju želju da angažovanje usmjeri ka demokratskom djelovanju, ostvarivanju jednakosti ljudi i njihovih zajednica, uz uvažavanje i unaprijeđivanje standarda usvojenih u Evropi potkrijepio je predavanjem “Prednosti i mane članstva u EU za mlade”. Predavanje su održali predstavnici Evropskog pokreta u Crnoj Gori Bisera Turković i Marko Lubarda, 27. juna 2013. u Podgorici.

FOM: “Trgnite se iz letargije”
Portal AnalitikaIzvor

Osnovni pravac djelovanja Evropskog pokreta je edukacija o Evropskoj uniji, njenim vrijednostima i strukturi, načinu funkcionisanja, kao i samom procesu evropskih integracija. Organizacija se bavi edukacijom građana različitih ciljnih grupa, ali i naročito edukacijom zaposlenih u državnim institucijama i lokanim samoupravama. Ova organizacija vidi Forum mladih kao jednu od najaktivnih političkih organizacija mladih u Crnoj Gori, sa stalnom tendencijom napredovanja.

“Ovoga puta imali smo priliku da čujemo nešto više o edukativnom programu doživotnog učenja Evropske komisije koji pomaže razvijanje sektora obrazovanja i obuke širom Evrope i omogućava ljudima svih starosnih dobi da učestvuju u stimulisanju iskustva u učenju. Evropska strategija za mlade je osmišljena s ciljem da mlade ljude trgne iz letargije i stimuliše ih na dalje edukativno napredovanje, što se može ostvariti konkurisanjem na razne obrazovne programime koji se nude širom Evrope.” – neke su od poruka koje su se čule na ovom predavanju.

 

 

 

 

Portal Analitika