Društvo

Radulović: MANS i Ćalović neće platiti kaznu

2106mansok
Mreža za afirmaciju nevladinog sektora i direktorka MANS-a Vanja Ćalović neće platiti kaznu zbog prošlonedjeljnog performansa ispred Skupštine, kazao je za TV Vijesti advokat MANS-a Veselin Radulović. Prema njegovim riječima o kaznama Komunalne policije će se odlučivati na sudu.

Radulović: MANS i Ćalović neće platiti kaznu
Portal AnalitikaIzvor

- Naravno da MANS i Ćalović neće platiti kaznu. Svi ti prekršajni nalozi i kazne i nezakoniti postupci policije moraju proći sudsku provjeru, kazao je Radulović. On je dodao da je danas predao deset zahtjeva za sudsko odlučivanje. Sve to, kako kaže, moglo bi potrajati čak do jeseni.

Radulović očekuje odgovor šefa delegacije Evropske unije EU u Crnoj Gori Mitje Drobniča, kojeg su pismom upoznali sa svim detaljima. Očekuje i nalaz unutrašnje kontrole policije.

“Ako se budu držali onoga što treba da rade, oni moraju konstatovati da je policija postupila nezakonito i da nije imala razloge da hapsi aktiviste MANS-a i posebno da mene kao branioca drži na prijavnici punih sat vremena prije nego sam ostvario kontakt sa njima”, naveo je Radulović.

Zbog performansa ispred Skupštine Ćalović je kažnjena sa 150 eura, a MANS sa 1.500 eura.

 

 

Portal Analitika