Društvo

Veliko interesovanje za upis na Fakultetu za pomorstvo

fakultet
N
a Fakultetu za pomorstvo u Kotoru završeno je prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2013/14. godinu, po konkursu Univerziteta Crne Gore, za prvi upisni rok. Imajući u vidu broj prijavljenih kandidata, evidentno je veliko interesovanje srednjoškolaca za sve studijske programe Fakulteta, saopšteno je Portalu Analitika iz tog fakulteta.

Veliko interesovanje za upis na Fakultetu za pomorstvo
Portal AnalitikaIzvor

 

Najviše kandidata je zainteresovano za upis na studijski program Nautika. Na ovom studijskom programu u Kotoru prijavilo se 111 kandidata, a na istom studijskom programu u Baru njih 43.

- Na studijskom programu Menadžment u pomorstvu u Kotoru dokumenta je predalo78 kandidata, a na istom studijskom programu u Cetinju javilo se 29 kandidata. Na studijskom programu Pomorske nauke prijavljeno je 50 budućih studenata. Na studijskom programu Brodomašinstvo prijavljeno je 49 studenata u Kotoru, a na istom studijskom programu u Baru njih 13. Ono što se naročito na Fakultetu ističe jeste veliko interesovanje stranih državljana za upis na Fakultet za pomorstvo. Naime, na svim studijskim programima prijavljeno je 55 stranaca ili oko 17 odsto od ukupnog broja prijavljenih studenata. Najviše ih ima iz Srbije, zatim iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, navodi se u saopštenju.

Danas se na Fakultetu organizuje polaganje testova iz engleskog jezika i matematike za kandidate koji nisu imali eksternu maturu, na koji način mogu prilikom upisa ostvariti više bodova.

-Nakon završenog polaganja i ocjenjivanja, na oglasnoj tabli Fakulteta i na adresi www. fzpkotor. com biće objavljene rang liste za sve studijske programe. Upis kandidata vršiće se zaključno sa 3. julom 2013. godine, nakon čega će biti raspisan konkurs za upis - drugi upisni rok, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika