Svijet

Ko je Markus Sečel, ginekolog koji će poroditi Kejt?

markus
S
tanovnici Velike Britanije s nestrpljivošću očekuju rođenje još jednog pripadnika kraljevske obitelji - bebe princa Williama i Kate Middleton. A tko je čovjek koji će prvi vidjeti ovog kraljevskog potomka - doznajte ovdje.

Ko je Markus Sečel, ginekolog koji će poroditi Kejt?
Portal AnalitikaIzvor

Liječnik Markus Sečel (Marcus Setchell) (69) predvodit će tim ginekologa koji će brinuti o porodu vojvotkinje od Cambridgea, simpatične Kejt Midlton, koji bi se trebao dogoditi sredinom mjeseca jula. Upravo će ovaj priznati ginekolog biti prva osoba koja će prva vidjeti najmlađeg pripadnika britanske kraljevske porodice..

Markus voli umjetnost, odličan je teniser, a jedrenje i vrtlarstvo su mu hobiji. Kejt je studirala istoriju umjetnosti, a svi Midlton obožavaju tenis. Kejt je poznata i po tome što voli jedrenje, a oprobala se i u vrtlarstvu.

Markus ginekolog kraljice Elizabete od 1990. godine. Zbog svoje službe kraljica ga je 2005. godine i odlikovala. Izvori s dvora ga opisuju kao divnog, oldschool genlemana, iskusnog ljekara veoma bliskog kraljici.

Markus je naslijedio preminulog ginekologa Džordža Pinkera koji je na svijet donio prinčeve Viljema i Harija. Tako je porodio Sofi Veseks (suprugu princa Edvarda, najmlađeg sina kraljice Elizabete i princa Filipa) koja je carskim rezom rodila Lejdi Luis 2003. godine. Upravo je to i prva beba koja je rođena u javnoj bolnici, a pomogao je pri porođaju njenog drugog djeteta Severna. Takođe je učestvovao pri operativnom zahvatu na Kamili kad joj je izvršena histerektomija (uklanjanje maternice).

Markus obavlja svoj posao profesionalno i odgovorno i kad nije u svojoj matičnoj bolnici (a to je King Edward VII's Hospital gdje je Kejt bila liječena zbog mučnina u trudnoći te London Clinic gdje se liječio princ Filip). '

“Neki ljudi ne vole raditi izvan svojih uobičajenih baza no Marcus je upravo u tome dobar. Veoma je smiren i odličan je timski igrač. Nije proračunat i ne voli se svađati s ljudima”, tvrde izvori bliski ovom cijenjenom ginekologu.

 

Portal Analitika