Društvo

Još jednom spriječena naplata ulaska u NP Lovćen

2606-lovcen
M
ještani sela Njeguši, Bjeloši i Bajice, umalo se danas nisu fizički obračunali sa zaposlenima u Nacionalnom parku Lovćen, zbog ponovnog pokušaja uprave NP da, uprkos rješenju Direkcije za saobraćaj, počne sa ponovnom naplatom ulaska poznati park.

Još jednom spriječena naplata ulaska u NP Lovćen
Portal AnalitikaIzvor

Zaposleni u NP Lovćen danas su počeli sa ponovnom naplatom ulaznica nakon čega su mještani oko podne blokirali put i spriječili naplatu. Službenik NP Dražen Ivanović je pokušao da naplati ulaznicu od putnika jednog automobila uprkos blokadi što je izazvalo revolt mještana podlovćenskih sela, što je za malo dovelo do fizičkog obračuna.

Mještani tri podlovćenska sela su  pozivajući se na odluku Direkcije za saobraćaj da rampa na ulazu u nacionalni park bude uklonjena, u više navrata spriječili naplatu ulaska.

Uprkos toj odluci, Upravni odbor NPCG je na sjednici održanoj prije nekoliko dana donio odluku da se počne sa naplatom ulaznica. Za danas je bio najavljen dolazak Ednana Abdića, glavnog inspektora Direkcije za saobraćaj, ali će on na Cetinju biti tek u četvrtak.

Abdić će prema riječima Draga Čavora,člana Odbora mještana presuditi ko je u pravu-mještani ili Nacionalni parkovi.

- Ako glavni inspektor kaže da su oni u pravu mi ćemo se povući, rekao je Čavor.

Čavor je takođe kazao da je „ovo silovanje zakona“ i dodao da za Rada Gegovića, „za njega i institucije na čijem je čelu ne postoji zakon“.

- Ovo je nepoštovanje zakona, a mi samo tražimo da se zakon poštuje i ništa drugo, rekao je Čavor dodajući da je 30 inspekcija proteklih nekoliko dana bilo na Lovćenu, i to na poziv NPCG.

Mještani su poručili da će se oni uklopiti u zakonske okvire, ali isto zahtijevaju i od uprave Nacionalnog parka Lovćen.

 

 

Portal Analitika