Politika

STANO: Tvrdnje da je iz EU tražena ostavka Đukanovića su apsolutno netačne

2606Stano
N
a tvrdnje da je visoki zvaničnik Evropske unije zahtijevao od premijera Crne Gore Mila Đukanovića da podnese ostavku, reagovao je i Peter Stano, portparol komesara za proširenje Evropske komisije Štefana Filea tvrdeći da je riječ o neistinitim izjavama.

STANO: Tvrdnje da je iz EU tražena ostavka Đukanovića su apsolutno netačne
Portal AnalitikaIzvor

- Obično ne komentarišemo sadržaj sastanaka koji se održavaju iza zatvorenih vrata. Ovo je izuzetak, jer želimo da razjasnimo da su ovakve tvrdnje apsolutno netačne. Evropska unija i njeni predstavnici nikada ne bi dovodili u pitanje demokratske procese u partnerskim zemljama i volju koju su glasači iskazali putem izbornog procesa – izjavio je Stano za Portal Analitika.

Podsjećamo, predsjednik Pokreta za promjene i član rukovodstva Demokratskog fronta Nebojša Medojević, izjavio je za Dan da je jedan visoki zvaničnik Evropske unije obavijestio lidera DPS-a Mila Đukanovića tokom njegove posljednje zvanične posjete Briselu, da Unija očekuje njegovu bezuslovnu ostavku na mjesto premijera.

- U razgovoru koji je, na zahtjev zvaničnika EU, održan iza zatvorenih vrata i koji je trajao neuobičajenih 45 minuta, počela je drama za Đukanovića. Đukanović je upozoren da će biti suočen sa objavljivanjem podebljih dosijea o djelovanju njegove organizacije, koje već godinama prikupljaju obavještajne službe EU i SAD, ukoliko odmah ne podnese ostavku - naglasio je Medojević za Dan, dodajući da je najmanje dva važna funkcionera DPS-a upoznata sa ovakvim stavom Unije.

Takođe, predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić pitao je predsjednika Vlade na Današnjem premijerskom satu "da li je tačna informacija da će 13. jula podnijeti ostavku".

- Gospodine Miliću, mislio sam da odgovor na to pitanje ostane moja tajna do 13. jula ove godine. Međutim, izuzetna obavještenost pojedinih političkih lidera i medija su tu moju nadu pretvorili u iluziju. Da vas onda ipak obavijestim – neću podnijeti ostavku. Molim Vas da o tome ne govorite nikome – odgovorio je Đukanović.

Foto: youtube.com

Portal Analitika