Abiznis

Brajović i Ramsauer potpisali sporazum o prevozu putnika i tereta

 

brajovic
M
inistar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović danas je u Lajpcigu sa njemačkim kolegom Ramsauerom potpisao međudržavni sporazum o saradnji u oblasti prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju. Nakon potpisivanja sporazuma ministar Brajović je istakao da je sporazum Crna Gora potpisala sa još deset zemalja, kao i da je on zasnovan na regulativi EU.

Brajović i Ramsauer potpisali sporazum o prevozu putnika i tereta
Portal AnalitikaIzvor

“To je značajno sa stanovišta propisa koje obavezuju i prevoznike iz Njemačke i prevoznike iz Crne Gore da poštuju bezbjednost i zakone, kao i da poštuju radno vrijeme vozača", kazao je Brajović

Vodili smo računa, dodao je Brajović, da na bazi reciprociteta podijelimo određene dozvole i ako se pokaže potreba za većim brojem dozvola dopunićemo taj broj. On je istakao da je ovo još jedan vid unaprijeđenja i saradnje između Njemačke i Crne Gore.

Potpisanje sporazuma se dogodilo u Lajpcigu, na marginama najvećeg skupa koji se organizuje u Evropi i kome je prisustvovalo dvadeset sedam ministara.

“Ovo je bila prilika da razgovaram sa ministrima trransporta Turske, Rusije, kolegama iz BiH i Makedonije, kako bi se dogovorili naredni koraci. Tema je u suštini bila posvećena razvoju finansiranja saobraćaja u situaciji ekonomske krize. Tema je važna tim prije jer je jako važno razvijati infrastrukturu. Ako ne unaprijeđujete infrstrukturu pitanje je koliko sve ostalo može napredovati”, zaključio je Brajović.

 

 

Portal Analitika