Društvo

Bošković i Radulović počasni akademici akademije iz Akvile

nagrada
S
inoć su u hotelu Splendid, u Bečićima na svečanoj ceremoniji  uručene diplome zvanja počasnih akademika  akademije iz Italije Accademia Arheologica Italiana gospodinu Žarku Raduloviću iz oblasti turizma  i Miodragu Bolu Boškoviću iz oblasti umjetnosti, filma i muzike.

Bošković i Radulović počasni akademici akademije iz Akvile
Portal AnalitikaIzvor

Delegaciju italijanske akademije je predvodio prof. doc. Luigi Lombardo iz Aquile ,  koji je u  ime  akademije  uručio svečane diplome .

Accademia Arheologica Italijana je osnovana 1952 godine, a odluka odbora za zvanja počasnih akademika Žarka Radulovića i Miodraga Bola Boškovića donesena je u novembru 2011 godine.

nagrada1
“Crna Gora treba da je ponosna što ima ljude koji imaju viziju i znanje kao sto je gospodin Žarko Radulović . Najbolji dokaz za to jeste i hotel Splendid , koji je svojim kvalitetom usluga poznat, ne samo na italijanskom, nego i na svjetskom trzistu . Sa druge strane  Italija ima Enrica Moriconea, a Crna Gora Bola Boškovića, kompozitora i autora mnogih filmova o Crnoj Gori, koji su prezentovali njene prirodne ljepote i istoriju  na najbolji mogući način . Dvadeset godina autenticnog filmskog i muzickog rada ovog umjetničkog neimara su i bili povod da Accademia Arheologica Italijana dodijeli ovo prestižno zvanje iz oblasti  umjetnosti  ( filma i muzike )  baš  gospodinu  Bolu  Boškoviću  iz  Crne Gore! - rekao je prof. doc. Lombardo prilikom uručivanja počasnih diploma.

Svečanoj ceremoniji dodjele diploma, osim laureata i predstavnika delegacije  ove italijanske akademije prisustvovale su i neke javne ličnosti Crne Gore i predstavnici CPC .

Zvanje počasnih akademika  Accademia Arheologica Italijana u Crnoj Gori imaju jos predsjednik Dukljanske akademije prof . Božidar Nikolić i Mitropolit CPC Mihailo.

 

Portal Analitika