Društvo

Prijava protiv Radulovića zbog vrijeđanja Savićevića

okraanko
S
lužbenici Uprave policije podnijeće prekršajne prijave protiv više osoba, zbog nedoličnog ponašanja na fudbalskoj utakmici između Budućnosti i Čelika.

Prijava protiv Radulovića zbog vrijeđanja Savićevića
Portal AnalitikaIzvor

Uprava policije podnijeće prekršajnu prijavu protiv vlasnika Čelika, Ranka Radulovića koji je, kako se navodi u saopštenju Uprave policije, narušavao javni red i mir tokom finalne utakmice Kupa i vrijeđao predsjednika FSCG Dejana Savićevića.

- Prijava će biti podnesena i protiv predsjednika fudbalskog kluba Čelik, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru. Nakon što je Budućnost postigla gol, R.R. je, kako se sumnja, u VIP loži prišao predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejanu Savićeviću, kojem je, u prisustvu policijskih službenika, uputio više uvrjedljivih riječi, navedeno je u saopštenju policije.

Navodi se da je Radulović time počinio prekršaj iz člana 7 stava 1 Zakona o javnom redu i miru, pa će protiv njega biti podnešena prekršajna prijava.

Službenici Uprave policije, kako je saopšteno, zbog dešavanja na fudbalskoj utakmici finala Kupa Crne Gore, podnijeće Područnom organu za prekršaje prekršajnu prijavu protiv E.T. (38) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Kako je saopšteno jz Uprave policije, policijski službenici su, osim te dvije osobe, do sada identifikovalii njih 20 koje su prisustvovale utakmici, a za koje se sumnja da su oštetile ili uništile inventar sportskog objekta, izazvale nered, ugrožavale bezbjednost drugih učesnika sportske manifestacije ili unosila u objekat i koristila pirotehnička sredstva.

“Protiv tih lica će takođe biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Aktivnosti na identifikovanju drugih lica koja su učestvovala u opisanim radnjama su u toku”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Fudbalski savez Crne Gore proglasio utakmicu, koja je sinoć odigrana na stadionu pod Goricom u Podgorici, utakmicom visokog rizika, zbog čega je Uprava policije blagovremeno izvršila bezbjednosu procjenu i sačinila plan mjera i aktivnosti obezbjeđenja fudbalske utakmice, po kojem se postupalo.

“Policijski službenici su imali operativna saznanja da se očekuje dolazak oko 500 navijača “Fap mašine” iz Nikšića, dok se takođe očekivalo da utakmici prisustvuje oko 700 navijača “Varvara” iz Podgorice. Uprava policije je stoga organizovala bezbjedan dopraćaj i ulazak na stadion navijača FK Čelik. Bezbjedan ulazak na stadion obezbijeđen je i za navijače FK Budućnost”, navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, nije registrovano nijedno narušavanje javnog reda i mira niti uništenja ili oštećenja dobara u gradskog vlasništvu prilikom dolaska i odlaska obje navijačke grupe sa stadiona, prenosi MINA.

Saopšteno je da je, kad je u pitanju gradski stadion, shodno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, organizator sportske priredbe – u ovom slučaju fudbalske utakmice, dužan da organizuje redarsku službu, čiji je zadatak vršenje prihvata navijača na ulazima sportskog objekta, kao i njihov pregled radi pronalaska i oduzimanja pirotehničkih sredstava i ostalih stvari kojima se može ugositi bezbjednost učesnika sportske manifestacije.

“Obje navijačke grupe su, tokom odigravanja utakmice, zapalili baklje na sjevernoj i južnoj tribini, kao i lomili stolice koje su potom ubacili na teren. Nakon sudijske odluke u 75. minutu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u VIP loži, što je, sumnja se, uticalo na narušavanje javnog reda i mira na zapadnoj tribini, kod prolaza D”, saopšteno je iz policije.

Na tom mjestu su, dodaje se, za sada nepoznate osobe, u pravcu VIP lože, u čijoj blizini se nalazio E.T, bacale polomljene stolice. “E.T. je potom, kako se sumnja, u pravcu tih lica bacio kišobran”.

Policijski službenici su, dodaje se, pravovremenom reakcijom razdvojili dvije grupacije na zapadnoj tribini koji su imali namjeru da se sukobe. “Time su spriječili dalje narušavanje javnog reda i mira, čime su obezbijeđeni uslovi za dalje nesmetano odvijanje utakmice”.

“Nakon što je FK Budućnost postigao gol, R.R. je, kako se sumnja, u VIP loži prišao predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejanu Savićeviću, kojem je, u prisustvu policijskih službenika, uputio više uvrjedljivih riječi”, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici su, nakon završetka utakmice, spriječili narušavanje javnog reda i mira, kako na sportskom objektu, tunelu i službenim prostorijama, tako i na prostoru oko stadiona.

“Obezbijeđen je bezbjedan odlazak navijača iz Nikšića, a potom i izlazak i razlaz navijača iz Podgorice. Napominjemo da organizator sportske priredbe ni u jednom momentu, tokom odigravanja utakmice, nije od policijskih službenika tražio udaljavanje gledalaca sa tribina gradskog stadiona”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika