Literatura

Promocija dječije poezije na crnogorskom i romskom u Tivtu

2305Tivat
K
njiga dječije poezije na crnogorskom i romskom jeziku „Što se ne bi mjesec jeo - Sose luna ma te has“ čiji su autori Ivan Toskić i Dragan Popadić biće sjutra promovisana u atrijumu Ljetnjikovca Buća, od 20 sati.

Promocija dječije poezije na crnogorskom i romskom u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Promociju organizuju Radio Tivat i Dječiji savez tog grada. Program će voditi Jelena Papović, iz redakcije emisije „Teen Code“, a pjesme će govoriti tivatski učenici.

- Pisati za djecu je dar Božiji. Ulazak u dječiju dušu je veoma komplikovana i složena stvar. Njihova duša ne zna da mrzi i kalkuliše. Da bi se pisala dječija poezija, treba puno iskrenosti i vraćanja djetinjstvu – kazao je Ivan Toskić novinar, pjesnik, slikar i predsjednik Demokratskog romskog centra.

Drugi autor, Dragan Popadić – pjesnik, novinar i direktor Radio Tivta, o novoj knjizi kaže:

- Lijepo je pisati za djecu. Ukoliko ste iskreni, imate šansu da im se dopadnete. Oni su strogi, ali objektivni kritičari. Ne prave kompromise, jer nemaju potrebu da vam se dodvore – ističe on i dodaje:

- Lijepo je raditi sa Ivanom Toskićem. On je svestrani stvaralac koji je mnogo uradio za afirmaciju svog naroda. Pokušava da se izbori sa stereotipima o Romima – zaključuje Popadić.

Portal Analitika