Region

Blokirana Keljmendijeva imovina u BiH

1805naserkeljmendiok
S
ud BiH blokirao je sedam nekretnina u vlasništvu uhapšenog kontroverznog kosovskog biznismena Nasera Keljmendija, uključujući i hotel "Kaza grande" na Ilidži, javljaju agencije.

Blokirana Keljmendijeva imovina u BiH
Portal AnalitikaIzvor

Blokirana su i dva Keljmendijeva stana u Sarajevu, kao i četiri kuće sa parcelama koje se nalaze u sarajevskim naseljima Hrasnica i Butmir.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal, odnosno za trgovinu drogom i ubistvo.

U Predlogu tužilaštva za blokadu imovine, upućenog Sudu BiH 13. maja ove godine, navedeno je da je Keljmendi novcem stečenim prodajom droge kupovao nekretnine na teritoriji Kantona Sarajevo.

U Tužilaštvu navode da će nakon podizanja optužnice u daljem postupku dokazivati da je Keljmendijeva imovina proistekla upravo iz činjenja ovog krivičnog djela, navodi se u predlogu.

Predstavnici crnogorskih vlasti su nedavno izjavili da ne mogu blokirati Keljmendijevu imovinu, jer protiv njega u Crnoj Gori ne postoji optužnica.

Na osnovu Interpolove potjernice koju je u septembru prošle godine raspisao Sud BiH, Keljmendija je uhapsila kosovska policija 5. maja ove godine. Njemu je od strane Euleksa određen jednomjesečni pritvor.

Portal Analitika