Društvo

Na teritoriji Podgorice u toku dana 11 požara

Izvor

Proteklog dana, kako se navodi, na teritoriji Glavnog grada pripadnici Službe zaštite i spasavanja bili su angažovani na gašenju preko pedeset požara prije svega na području Pipera, Kuča, Lješanske nahije, Tuzi, Donje Gorice, Smokovca, Bratonožića, Kokota, Zelenike i Vukovaca.

- Danas je zabilježeno 11 požara a još uvijek su aktivni stari požari u Piperima u selima Cerovica, Seoce, Kopilje, Rogami i Djurkovići, dok su u Kučima aktivni požari u selima Korita, Brskut i Građen. Novi požari izbili su na lokacijama Trmanje, na kojem interveniše jedno vatrogasno vozilo sa posadom, zatim u Berima gdje gori trava i nisko rastinje, u Pikalju i Omerbožovićima u Tuziima – saopšteno je iz PG biroa

Danas od 7,00 časova su prijavljeni i likvidirani požari  lokacijama Tuzi, Golubovci, Vukovci, Grbavci, Farmaci, Trešnjica i prvi požar u Berima, uz napomenu da su uslovi za rad mnogo povoljniji jer je sjeverni vjetar u slabljenju.

U gašenju požara, kako se navodi, učestvovalo je 45 pripadnika Službe zaštite i spasavanja.

- Najveći broj požara bio je na teško pristupačnim lokalitetima tako da su vatrogasci ulagali poslednje napore u njihovoj lokalizaciji. Otežavajuću okolnost predstavljao je jak sjeverni vjetar koji je pomagao širenje vatrene stihije i istovremeno onemogućavao avione za gašenje požara da intervenišu. Kao i u velikom broju slučajeva do sada, pomoć su pružili pripadnici Vojske Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i radnici JP „Čistoća“ iz Podgorice – navodi se u saopštenju.

Većina područja zahvaćenih požarom je, kako je istaknuto, bezvodna pa je punjenje cistijerni vodom vršeno u Podgorici što je zahtijevalo vanrede napore vatrogasaca i na taj način dodatno otežavalo gašenje.

Portal Analitika