Abiznis

Guverner CBCG se sastao sa ministarkom javne uprave

Žugić i Pribilović razgovarali o elektronskom plaćanju taksi i Pejpalu

Na sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa ministarkom javne uprave Suzanom Pribilović razgovarano je o kreiranju pretpostavki za uvođenje elektronskog plaćanja administrativnih taksi i proširenju usluga Pejpala, kroz priključenje regionalnim inicijativama.

Žugić i Pribilović razgovarali o elektronskom plaćanju taksi i Pejpalu Foto: Foto: CBCG
Portal AnalitikaIzvor

- Razgovarano je o kreiranju tehničkih i pravnih pretpostavki za uvođenje elektronskog plaćanja administrativnih taksi za spise i radnje pred organima državne i lokalne uprave. To bi podrazumijevalo plaćanje putem POS terminala na mjestima podnošenja zahtjeva. Nastavljeni su razgovori da CBCG dobije status kvalifikanog sertifikacionog tijela shodno Zakonu o elektronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu. CBCG planira da dobije status kvalifikovanog pružaoca servisa za pravna i fizička lica u Crnoj Gori- navedeno je u saopštenju CBCG.

Razmotrene su, kako se ističe, nove strategije za iniciranje proširenja usluga Pejpala, kroz priključenje regionalnim inicijativama i podršku međunarodnih finansijskih institucija.

Na sastanku je razgovarano o temama koje u značajnoj mjeri treba da doprinesu smanjenju sive ekonomije i unapređenju poslovnog ambijenta.

Portal Analitika