Rukomet

ŽRK Budućnost Bemaks jedan od devet sigurnih učesnika Lige šampiona

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen 27. juna u Beču

ŽRK Budućnost Bemaks jedan od devet sigurnih učesnika Lige šampiona Foto: ŽRK Budućnost Bemax
Portal AnalitikaIzvor

Četiri dana nakon što je Đer osvojio trofej na finalnom turniru u Budimpešti, Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je da je Budućnost Bemaks jedan od devet sigurnih učesnika EHF Lige šampiona u narednoj sezoni, naveli su na sajtu tog kluba.

Kako dodaju, ukupno 19 klubova prijavilo se za učešće u narednoj sezoni elitnog takmičenja, a osim Budućnosti Bemaks, još osam sigurnih učesnika su – Esbjerg i Nikobing Falster (Danska), Mec (Francuska), Ludvisburg (Njemačka), FTC (Mađarska), Vajpers (Norveška), ĆSM Bukurešt (Rumunija) i Krim (Slovenija).

Još 10 klubova čeka odluku EHF-a koja će biti donešena 21. juna, a nakon koje će biti poznati svi učesnici Lige šampiona. To su Podravka (Hrvatska), Odenze (Danska), Brest (Francuska), Borusija Dortmund (Njemačka), Đer i Debrecin (Mađarska), Storhamar i Sola (Norveška), te Rapid Bukurešt i Glorija (Rumunija).

Sistem takmičenja EHF Lige šampiona u narednoj sezoni će ostati nepromijenjen – u preliminarnoj fazi igraće se u okviru dvije grupe sa po osam timova.

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen 27. juna u Beču.

Portal Analitika