Region

Zoranu Marjanoviću ukinuti i pritvor i presuda kojom je osuđen na 40 godina robije

Beograđaninu Zoranu Marjanoviću danas je ukinuta prvostepena presuda kojom je bio osuđen na 40 godina robije zbog ubistva supruge, pjevačice Jelene Marjanović.

Zoranu Marjanoviću ukinuti i pritvor i presuda kojom je osuđen na 40 godina robije Foto: Arhiva
Portal AnalitikaIzvor

Njemu je, kako prenose srpski mediji, ukinut i pritvor.

U pitanju je slučaj koji je sa velikom pažnjom praćen u čitavoj regiji, a koji se dogodio 2016. godine.

"Polazeći od toga da pritvor predstavlja najstrožu mjeru za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vrijeme i da u toku cijelog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen, Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle prije više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut, a zatim da mu je ponovo određen pritvor po objavljivanju napravnosnažne presude kojom je oglašen krivim zbog krivičnog djela teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, to, i pored značajnog interesovanja o ovom krivično – pravnom događaju, o kojem je nesporno pisao veliki broj štampanih i elektronskih medija i o kojem je javnost bila obavještena, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja djela i težinu posljedice istog protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi iste u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka", stoji u saopštenju beogradskog Apelacionog suda.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.