Politika

Pozvao građane da se slobodne izjasne

Živković: Ispunjeni svi uslovi, popis može da počne sjutra

Ispunjeni su svi uslovi i popis može početi sjutra, kazao je na konferenciji za medije vd predsjednika DPS-a Danijel Živković. 

Živković: Ispunjeni svi uslovi, popis može da počne sjutra Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Nakon izrade tehničke dokumentacije za softver ispunjen je i posljednji uslov iz sporazuma o popisu i on može početi sjutra", kazao je Živković. 

DPS je, kako je dodao, pokazala principijelnost i dosljednost. 

Podsjetio je da je opozicija kroz sporazum definisala, a što je, kako je kazao na kraju i ispunjeno, da će opozicija imati dva predstavnika u popisnim komisijama, te da će predstavnike imati i manje brojni narodi.

"Pokazali smo Crnoj Gori da ukoliko postoji zrelosti možemo rješavati krupne i važne izazove. Ovo jeste bilo zahtjevno pitanje, a ne statistička kategorija, kako se govorilo ranije. To je pokazala Vlada Dritana Abazovića koja je pripremala popisnu prevaru, kazao je Živković. 

Kazao je da, ukoliko se uoče nepravilnosti ili zloupotrebe, u svakom momentu mogu reagovati i zaustaviti popis. 

"Molimo popisivače i instruktore da se ponašaju odgovorno", naveo je Živković. 

Pozvao je sve građane da se slobodno izjasne na popisu, te da ukažu na sve nepravilnosti. 

Upitan kako će se izjasniti na popisu, Živković je kazao da će se izjasniti "kao Crnogorac koji govori crnogorskim jezikom". 

Potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković kazao je da politika destrukcije prema građanskom biću Crne Gore i njenom evropskom putu, ovih dana iz Beograda doživljava vrhunac.

"Vrlo je indikativno to kako su predsjednik Aleksandar Vučić i patrijarh Porfirije komentarisali popis. Koliko god to opterićivalo ovaj proces, mislim da može da bude vrlo korisno za neke ljude da konačno raskrste sa ddređenim zabludama i iluzijama i da iskoriste popis da na sve to daju adekvatan odgovor", naveo je Vuković. 

Portal Analitika