Politika

"U strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi"

Živković: Aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u EU

Predsjednik DPS-a Danijel Živković i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković sastali su se sa predsjednikom Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihaelom Rotom.

Živković: Aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u EU Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

„Danijel Živković je, zahvaljujući na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija, istakao da DPS ostaje na liniji politika koje štite savremene tekovine crnogorskog društva, a koje se temelji na evropskom sistemu vrijednosti i koje su u funkciji daljeg napretka Crne Gore ka članstvu u EU. U tom pravcu, upoznao je sa aktivnostima DPS, u okviru toga i sa sprovedenim neposrednim unutarpartijskim izborima, i dodao da će dalji angažman DPS biti usmjeren na politike koje imaju za cilj dalji ekonomski, demokratski i društveni razvoj Crne Gore, ali i odbranu njenog građanskog bića i evropskog puta“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da je Živković, osvrnuvši se na unutrašnje procese na političkoj sceni Crne Gore, ocijenio da u strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi, te da aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u EU.

„Potpredsjednik DPS-a i predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković je, osvrnuvši se na regionalni i geopolitički kontekst koji karakterišu retrogradne nacionalističke politike, istakao da Crna Gora ima istorijsku šansu da postane prva sljedeća članica EU ukoliko uspješno savlada buduće izazove“, navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu je, kažu, zahvalio Njemačkoj na odnosu koji ima prema Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori.

„Predsjednik Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihael Rot je razmjenio stavove o poziciji ljevičarskih partija u Evropi i regionu, i pozdravio politike DPS-a koje su opredjeljene evropskom sistemu vrijednosti, što potvrđuje odnos prema članstvu u NATO i zalaganje za usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika