Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Zirojević: Odgovorni za smrt novorođenčeta u Nikšiću da odgovaraju, nadležni da ne zataškavaju slučaj

“Slučajni ministar zdravlja Šćekić očigledno nema kad da se pozabavi ovim”

Zirojević: Odgovorni za smrt novorođenčeta u Nikšiću da odgovaraju, nadležni da ne zataškavaju slučaj

“Nikšićka i crnogorska javnost jutros su šokirane viješću da je, u Opštoj bolnici Nikšić, preminula beba stara dva dana”, kazao jeposlanik SDCG Nikole Zirojevića.

Zirojević: Odgovorni za smrt novorođenčeta u Nikšiću da odgovaraju, nadležni da ne zataškavaju slučaj Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Nevjerovatna je, kaže, činjenica da odgovorni za ovu situaciju ćute kao da je sve u redu, sa izuzetkom direktorice bolnice koja se oglasila šturom, potpuno bezosjećajnom izjavom u kojoj se nije udostojila ni da izrazi žaljenje zbog tragičnog događaja. 

“Slučajni ministar zdravlja Šćekić očigledno nema kad da se pozabavi ovim pitanjem, s obzirom da je u njegovom fokusu, kao ministra zdravlja, trenutno popis stanovništva i rasprava sa predsjednikom Albanske alternative. Odgovornost za ovu tragediju, po uzoru na ostale kolege u Vladi, očigledno nema, a nažalost, izgleda, ni trunku saosjećanja prema roditeljima koji su izgubili svoje tek rođeno dijete”, poručuje Zirojević.

Ovo, kako dodaje, nije prvi put da javašluk u nikšićkoj bolnici, započet dolaskom bivšeg direktora Mitrovića, očigledno nastavljen imenovanjem nove direktorice Milatović Perović, ugrožava živote pacijenata u toj ustanovi. 

Nikšić: Beba preminula u bolnici, naložena obdukcija
2
Nikšić: Beba preminula u bolnici, naložena obdukcija
25.09.2023 12:50

“Prisjetimo se da je u toj bolnici pacijentu greškom data krv, nakon čega je hitno prebačen u KCCG, da je porodilja braunilu nosila pet mjeseci u veni, nakon čega joj je ista uklonjena hirurškim putem, da je pacijent završio u hipoglikemijskoj komi nakon što mu je insulin dat običnim, umjesto adekvatnim špricem…", kaže on.

Sve ovo je, naglašava, posljedica neadekvatnog upravljanja zdravstvenom ustanovom onih koji misle da je Opšta bolnica Nikšić samo jedna od ustanova, poput CEDIS-a, Solara, Rudnika uglja, Pošte, gdje će uhljebiti svoje nestručne partijske kadrove. Krajnje je vrijeme da se osvijeste jer je već postalo prekasno, s obzirom da je jedan mladi život ugašen, a ko zna koliko njih u proteklom periodu ozbiljno ugroženo.

"Kako sam u saznanju da se okolnosti tragičnog događaja na razne načine pokušavaju zataškati, ovim putem nadležnima poručujem da im na pamet ne pada da to čine i da u tome istraju, jer ćemo na istini i odgovornosti insistirati do kraja. Što se odgovornih u hijerarhijskom lancu tiče, najmanje što bi mogli učiniti načelnik odjeljenja, direktorica bolnice i ministar zdravlja bi bilo da podnesu ostavke na funkcije koje obavljaju, a što se direktno odgovornih za smrt novorođenčeta tiče, oni moraju odgovarati u skladu sa zakonom", zaključuje Zirojević.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J Jane_neregistrovani
25.09.2023. 15:02

Jeste li vi ikada čuli za SIDS koji se dešava i u najrazvijenijim zemljama? Mogli ste bar da sačekate zvanični nalaz o uzroku smrti, pa onda sipajte paljbu na koga treba!

4
13
V Vijestizlo_neregistrovani
25.09.2023. 14:07

Je li ovo ona Milatovicka sto je u vrijeme korone pravila haos u niksickoj bolnici sa direktnim ukljucenjem na TV Vijesti? Kazu da je u to vrijeme lijecila pacijente bolesne od korone u neprijabljenoj ambulanti Longacefom za koji se sumnjalo da nije nabavljan na regularan nacin

15
1
g građanin_neregistrovani
25.09.2023. 13:49

Mnogo je ružno ubirati političke poene na račun tuđe nesreće. Bez obzira što se ne zna kako je i zbog čega preminula beba u nikšićkoj bolnici, Zirojević je već optužio i presudio kako doktorima tako i političarima. Nema potrebe da sipa so na živu ranu porodici preminule bebe. Imaju dosta muke i bez Zirojevića. Treba sačekati da stručnjaci utvrde usrok smrti a da nadležni organi na osnovu toga preduzmu dalje mjere u skladu sa zakonom. Nije lijepo da se ni tada ubiraju jeftini politički poeni. Ne da nije lijepo nego je sramno.

8
17
Z Zelenicaj_neregistrovani
25.09.2023. 14:04

@građanin_neregistrovani Saglasna najvecim dijelom. Pravila koja preporucujete vaze u uredjenim zemljama. Kako ovdje nista nije uredjeno, podsjtivu Vas kakva je haranga pokrenuta protiv bjelopoljskih ljekara kada je umrla jedna a zarazeni pet beba. Ministar tadas ji je odmah dao ostavku. Bura se ni tada nike stisala. Koristena ne propagandne svrhe i politicka prepucavanja. Sve sto je pobrojao Zirojevic cijela je istina. Dali su pacijentu kome nije trebala krv krv pogresne krvne grupe u niksickoj bolnici!!!! I nista!!!! Kao da nista nije bilo! Ova Milatovicka nije smatrala da snosi bilo kakvu odgovornost

19
2
J Jocko_neregistrovani
25.09.2023. 14:27

sto Zirojevic uopste zna iz medicine? Nista.

2
18