Ostalo

Partije počinju u 16 časova

Žensko prvenstvo u šahu: Bez iznenađenja u prvom kolu

Trinaest šahistkinja počelo je borbe za titulu, a u prvom kolu nije bilo iznenađenja.

Žensko prvenstvo u šahu: Bez iznenađenja u prvom kolu Foto: ŠSCG
Portal AnalitikaIzvor

Diplomatska kula Capital Plaza centra domaćin je Ženskog prvenstva Crne Gore u šahu, koje je počelo danas partijama prvog kola. Takmičenje je otvorio predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović.

Prva nositeljka šampionata, ženski internacionalni majstor Ana Novikova savladala je mladu Taru Ivanović u debitantskoj partiji pod crnogorskom zastavom. Sigurne su bile i reprezentativke: Aleksandra Milović, Alena Skvorcova, Nikolina Koljević, Mateja Popović i Milena Mosurović.

Do poena je došla i najmlađa učesnica Sofija Milović, koja je danas proslavila jedanaesti rođendan. Milovićeva je do poena došla bez borbe, obzirom da je Nina Delević odustala od učešća.

Šampionat se nastavlja sjutra partijama drugog kola, a planirano je odigravanje sedam kola po švajcarskom sistemu. Drugo kolo donosi derbi meč na prvom stolu između Ane Novikova i trostruke šampionke Crne Gore, Nikoline Koljević koja inače brani titulu. Na drugom stolu sastaju se reprezentativke Milena Mosurović i Aleksandra Milović, dok će na trećem stolu igrati Alena Skvorcova i Sofija Milović.

U ostalim duelima sastaju se: Marija Bajić – Mateja Popović, Jana Katnić – Tara Ivanović, Ines Đenđinović – Nikolina Dževerdanović, slobodna je Marija Mia Maraš.

Partije počinju od 16h a mogu se pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore. Pokrovitelj Prvenstva je Ministarstvo sporta i mladih.

Portal Analitika